Jakub Forgács Hokej

Požiadavka nitrianskeho hokejového klubu: Medzinárodní rozhodcovia na finálových zápasoch s baranmi

Zvýšenie objektivity a nestrannosti... Aj to podľa vyjadrení súpera banskobystrických hokejistov vo finále môže za ich požiadavku. Tú adresovali komisii rozhodcov Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Ilustračný obrázok k článku Požiadavka nitrianskeho hokejového klubu: Medzinárodní rozhodcovia na finálových zápasoch s baranmi
Zdroj: TASR

Hokejový klub HK Nitra sa obrátil na komisiu rozhodcov Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) so žiadosťou, aby zostávajúce finálové zápasy Tipsport Ligy 2015/2016 proti Banskej Bystrici pískali medzinárodní rozhodcovia.

„Tento krok sme sa rozhodli urobiť pre zvýšenie objektivity a nestrannosti. Ďakujeme našim arbitrom za odvedenú prácu v doterajšom priebehu súťaže. Zároveň sme presvedčení, že zahraniční rozhodcovia sa dokážu viac odosobniť a po odchode p. Balušku na MS 18 nám chýba dostatočná kvalita,“ píše sa v oficiálnej žiadosti nitrianskeho klubu.

Nitrania sú taktiež pripravení znášať všetky náklady, ktoré súvisia s delegáciou zahraničných rozhodcov. Klub touto formou reaguje na rozhodnutia rozhodcov v prvých štyroch finálových zápasoch. V treťom zápase sa museli zaobísť bez Branislava Mezeia, vo štvrtom zápase prišiel tím Antonína Stavjaňu o Petra Ordzovenského, ktorého čaká pravdepodobne operácia zlomenej kľúčnej kosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM