Jakub Forgács Rôzne

Povedali si, že to nemôžu nechať len tak a podporili učiteľov: Takto sa rozhodli štrajkovať bystrickí študenti!

Zvyčajne počas školského týždňa sedia v laviciach a počúvajú učiteľov. To sa však na banskobystrickom gymnáziu u niekoľkých študentov na pár hodín zmenilo. Síce zostali v škole, ale... Veď si to pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku Povedali si, že to nemôžu nechať len tak a podporili učiteľov: Takto sa rozhodli štrajkovať bystrickí študenti!
Zdroj: Dnes24.sk

Štrajk učiteľov aktuálne rezonuje aj v našom meste. Hoci už prešiel vyše týždeň od jeho začiatku, stále sú do neho zapojení aj mnohí pedagógovia z Banskej Bystrice. Inak tomu nebolo ani na banskobystrickom Gymnáziu Jozefa Gregora Tajovského, kde vyučovanie prebieha v upravenom režime. Svojim učiteľom tu dokonca vyjadrili podporu aj ich žiaci nielen v utorok, keď ich privítali pred školou, ale aj v stredu. Čo sa to dialo v škole?

Štrajk študentov

„Do štrajku sa v stredu zapojil aj celý tretí ročník, učiť sa prišli iba 18-ti žiaci. Niektorí z tých, ktorí sa zapojili do štrajku, organizovali rôzne podporné veci – pripravovali nástenku o štrajku, vymýšľali ďalšie akcie a propagovali Výzvu zelenej stužky,“ vysvetlil Jakub Švec z 3.D, ktorý ako podpredseda senátu stojí za Výzvou zelenej stužky. Tá vyjadruje podporu štrajku a boja za učiteľov, študentov a školstvo.

„V rámci tejto výzvy v stredu štrajkujúci tretiaci od 7:30 stáli pri žiackom vchode a oslovovali tých, ktorí by sa do toho chceli zapojiť,“ pokračoval Švec so slovami, že študenti to privítali a u väčšiny boli reakcie pozitívne. Stužku má podľa jeho slov už aj celé vedenie školy. Rozdávať sa však budú aj v najbližších dňoch a rovnako ich budú môcť záujemcovia nájsť pri nástenkách.

Aktivita študentov sa však podľa Šveca nekončí iba na Tajáku. „Už teraz vieme, že sa k nám pridáva aj Katolícke gymnázium Štefana Moysesa a Gymnázium Andreja Sládkoviča, ktoré sa zapoja do Výzvy zelenej stužky v najbližších dňoch,“ dodal Švec so slovami, že vyzývajú aj ostatné školy, nielen tie banskobystrické, aby sa k nim pridali.

Výzva zelenej stužky

„Zelená stužka ako symbol podpory štrajku a boja za učiteľov, študentov a za školstvo. Nám študentom nie je ľahostajné čo sa deje, neprajeme si mať podradné školstvo a nechceme žiť v spoločnosti hlupákov. Stojíme pri učiteľoch a zápasíme spolu s nimi o to čo je dôležité- o našu budúcnosť. Zelenou stužkou na zápästí dokazujeme, že nerezignujeme, ale podporujeme. Zelená je farba nádeje, a preto by sme vás, ktorým nie je ukradnuté čo s našou krajinou bude, vyzvali k uviazaniu zelenej stužky na zápästie ako znak aktivity a nie pasivity.“

Pozrite si v našej fotogalérii, ako to v stredu ráno vyzeralo na banskobystrickom gymnáziu.

Čítajte tiež:

Silné chvíle na nádvorí bystrického gymnázia: Keď to študenti zbadali, vo veľkom odišli zo školy FOTO

Riaditeľke bystrického gymnázia zmysel pre humor rozhodne nechýba: Reakcia na priznanie študenta vás dostane :)

Silný moment na bystrickom námestí: Gymnazistka Simona (17) dojímavo podporila učiteľov, VIDEO

Spoveď obľúbenej pedagogičky bystrického gymnázia: Občas naozaj prežívame

FOTO a VIDEO z demonštrácie v Bystrici: Učiteľov podporili evanjelický farár aj Handzuš

FOTO: Na bystrickom gymnáziu sa rozdávali zelené stužky
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM