Monika Obrtalová Krimi

Potvrdili 8 rokov za lúpež dôchodkyne

Nepodmienečný trest odňatia slobody na osem rokov za zločin lúpeže potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 19-ročného Jaroslava Ferka z Revúcej. Delikvent prepadol v parku v Revúcej 63-ročnú dôchodkyňu, olúpil ju o kabelku

Ferko s dôchodkyňou o jej kabelku bojoval. žena sa majetku nechcela vzdať a útočník ju pritom zhodil na zem. Kabelku stále obaja držali a lupič s ňou ťahal i obeť. Nakoniec žena kabelku pustila a Ferko s ňou ušiel. Neskôr ho chytili traja cyklisti, kabelku žene vrátili a on sa prepadnutej ospravedlnil. Na súde sa k činu priznal.

Obžaloba mu kládla za vinu i vlámanie do osobného auta a krádež autorádia. Preto súd uložil úhrnný trest osem rokov. Trest bol miernejší, súd zohľadnil priznanie delikventa a jeho vek blízky mladistvému. S verdiktom bol Ferko spokojný, ale odvolal sa prokurátor a požadoval o prísnejší trest. Odvolací súd žalobcovi nevyhovel a prvostupňový rozsudok potvrdil. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné a sudca nariadil výkon trestu.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM