Jakub Forgács Samospráva

POTVRDENÉ. Novým županom sa stal Marian Kotleba, pozrite si oficiálne výsledky...

A je dobojované! Druhé kolo volieb do VÚC je minulosťou. Najbližšie štyri roky bude šéfovať nášmu samosprávnemu kraju Marian Kotleba. Pozrite si oficiálne výsledky.

Ilustračný obrázok k článku POTVRDENÉ. Novým županom sa stal Marian Kotleba, pozrite si oficiálne výsledky...
Zdroj: Webnoviny.sk

Obyvatelia Banskobystrického kraja rozhodovali o mene muža, ktorý povedie smerovanie kraja v ďalšom volebnom období. Do prvého kola vstúpilo jedenásť kandidátov. Z mien Vladimír Maňka, Marian Kotleba, Ondrej Binder, Ladislav Fízik, Pavel Chovanec, Andrea Jenčíková, Ľudovít Kaník, Karol Konárik, Emil Samko, Jozef Sásik a Jaroslav Sekerka získali najväčšiu podporu voličov prví dvaja menovaní kandidáti.

V prvom kole s odstupom

Vladimír Maňka (Smer-SD, KDH), ktorý je na poste predsedu už 8 rokov, si v prvom kole pripísal priazeň 49,47 % voličov. Jeho náprotivok Marian Kotleba (ĽS – Naše Slovensko) získal v prvom kole 21,30 percenta hlasov.

Predsedom Banskobystrického kraja Marian Kotleba

V druhom kole volieb do VÚC, ktoré sa konalo v sobotu 23. novembra, prišlo svoj hlas odovzdať k volebným urnám 24,61 percent oprávnených voličov. Z dvojice Vladimír Maňka a Marian Kotleba sa priazeň voličov priklonila na stranu Mariana Kotlebu. V druhom kole volieb získal 55,53 percenta všetkých hlasov. Jeho súper Vladimír Maňka oslovil 44,46 percenta voličov. Novým županom sa tak stál v našom kraji Marian Kotleba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM