Jakub Forgács Rôzne

Potrebujete po lete nakopnúť do práce? Bystričanom pomôže stretnutie podnikavcov

Prázdniny poznačili snáď každého pracujúceho. Čas dovoleniek a horúčavy spravili svoje. Ako sa znova naštartovať a makať na 101%?

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete po lete nakopnúť do práce? Bystričanom pomôže stretnutie podnikavcov
Zdroj: TASR

V utorok, 23. augusta 2016 sa v Banskej Bystrici uskutoční ďalšie stretnutie podnikavcov. O 17:30 sa v priestoroch podniku Sportbar (Dolná 11) stretnú podnikatelia, startupisti, budúci podnikatelia a všetci, ktorí majú podnikavého ducha. Stretnutia podnikavcov podporujú rozvoj podnikania v Banskej Bystrici. Každé sa venuje inej téme a má aj rozdielny formát, jedno majú ale spoločné. Obsahom stretnutia je vždy predstavenie účastníkov, diskusie, networking a nadviazanie spolupráce.

„Augustové stretnutie bude venované okrem diskutovania na tému, čím práve žijeme/podnikáme, aj tomu – ako sa vymaniť z letného pracovného režimu a od septembra makať na 101 %,“ uvádza Eva Ščepková, organizátorka podujatia.

Súčasťou marcového podujatia, ktorého sa zúčastnilo 41 ľudí, bola aj diskusia o tom, čo súčasným a budúcim podnikateľom v Banskej Bystrici chýba a ktoré z týchto potrieb by mal a mohol napĺňať priestor coworkingu. Priestoru, v ktorom môžu ľudia z rôznych oblastí slobodne a tvorivo pracovať, vzdelávať sa, získavať nové kontakty a spolupracovať.

Aprílové stretnutie sa nieslo v duchu toho, ako viesť úspešný podnik, a to v podaní pána Jána Luntera. Májové stretnutie bolo venované predstaveniu a rozvoju troch konkrétnych biznis nápadov, ktoré rozbiehajú účastníci stretnutí podnikavcov. Júnové stretnutie sa zameralo viac na začiatky podnikania. Banskobystrická podnikateľka Jana Vozáryová (firma EPAS) účastníkom priblížila, ako sa dostala k podnikaniu, čo sa jej na tejto zaujímavej ceste osvedčilo, na čo si treba dať pozor a predstavila aj základy, bez čoho sa začínajúci podnikateľ nezaobíde.

„Júlové stretnutie bolo v rytme letného osviežujúceho networkingu, v rámci ktorého sme riešili sme konkrétne veci z našich biznisov, hlavne oblasť ľudských zdrojov a marketingu,“ dopĺňa Jaroslav Jagoš, organizátor podujatia.

Stretnutia podnikavcov fungujú na pravidelnej báze, a to raz do mesiaca. „Veríme, že aj tieto pravidelné stretnutia prispejú k budovaniu komunity podnikateľov a podnikavcov v Banskej Bystrici, posilnia spoluprácu a podporia rozvoj nielen podnikateľského sektora v našom meste,“ uzatvára Eva Ščepková, organizátorka podujatia.

Čítajte tiež:

KOMPLETNÝ PROGRAM: Na oslavách výročia SNP vojenský tábor aj rocková kapela z USA

Bystričania sa dočkajú krásnej akcie: Piknik s hrami priamo v centre mesta

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Banskej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM