Marcel Páleš Kultúra

Potešenie pre milovníkov dobrej hudby: Tieto koncerty v duchu klasiky zaznejú pod Urpínom...

V závere starého, tiež však v úvode nového roka sa milovníci klasickej hudby môžu tešiť na Vianočné koncerty. Skvelá hudba zaznie v bystrickej katedrále, v Dome Božieho milosrdenstva a v Radvanskom kostole na Hôrke.

Ilustračný obrázok k článku Potešenie pre milovníkov dobrej hudby: Tieto koncerty v duchu klasiky zaznejú pod Urpínom...
Zdroj: TASR

Triáda Vianočných koncertov začne 26. decembra o 19.00 v katedrále sv. Františka Xaverského. Na koncerte sa predstaví Stanislav Šurin, ktorý je slovenským organistom, skladateľom, organizátorom organových festivalov a vysokoškolským pedagógom. Zaznejú diela Bacha, Marckfelnera, Bajana, Walthera, Vivaldiho, Haendela, Durufleho či Guilmanta. Návštevníci sa môžu tešiť aj na skladby Stanislava Šurina, ktoré spolu s ďalšími bude interpretovať speváčka Zuzana Šebestová.

V prvý deň Nového roku odznejú dva Vianočné koncerty. Prvý z nich sa uskutoční o 16.00 v Dome Božieho milosrdenstva na Belvederi. Novoročný koncert v hospici je už tradičným podujatím, na ktorý sú srdečne pozvaní nielen jeho obyvatelia, ale aj široká verejnosť.

Tradičným je aj Vianočný koncert v Radvanskom kostole na Hôrke. Tento sa uskutoční tiež 1. januára 2014 o 19.00. Na obidvoch koncertoch sa predstavia Priatelia hudby v netradičnom zoskupení. Hlavným hosťom koncertu bude sláčikové zoskupenie z banskoštiavnickej ZUŠ, ktoré uvedie Vivaldiho koncert A dur pre mandolínu a orchester. Ďalej gitarista Jozef Sivák, na organe Matúš Kucbel a na trúbku Jozef Karvaš. Príjemným spestrením vianočnej atmosféry bude aj spevácke kvarteto, interpretujúce vianočné skladby z pera poľského skladateľa Pawła Bębeneka.

Vianočné koncerty sa uskutočnia 26. decembra o 19.00 v bys­trickej katedrále sv. Františka Xaverského. Ďalej 1. januára 2014 o 16.00 v Dome Božieho milosrdenstva na Belvederi a v ten istý deň o 19.00 vo Farskom kostole Narodenia Panny Márie na Hôrke v Radvani.

Tieto koncerty v duchu klasiky zaznejú pod Uprínom...
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM