Michal Majer Rôzne

Pošta u nás otvorila e-učebne

Slovenská pošta dnes otvorila v Banskej Bystrici dve nové špeciálne učebne s kapacitou 24 miest, ktoré sú zamerané na získavanie potrebných zručností zamestnancov prostredníctvom e-learningu. V počítačových učebniach bude spoločnosť školiť a certifi

„Slovenská pošta mení svoje produktové portfólio v prospech širokého spektra e–služieb a produktov. Jedným z pripravovaných projektov je poskytovanie rôznych služieb štátu v rámci tzv. integrovaných obslužných miest. Prostredníctvom e-learningu budeme školiť zamestnancov aj na tieto nové zručnosti,“ povedala generálna riaditeľka Slovenskej pošty Marcela Hrdá. Zámerom SP je využiť vlastnú pobočkovú sieť (1 543 vlastných miest a 46 miest Pošta partner) na poskytovanie služieb štátu, ale aj komerčných spoločností.

SP podpísala koncom minulého roka dve memorandá o spolupráci v oblasti e–Governmentu s Ministerstvom financií SR a s Úradom pre geodéziu, kartografiu a kataster SR. „Podľa skúseností zo zahraničia občania takúto službu v prostredí pošty veľmi vítajú. Štát by tu mohol poskytovať rôzne výpisy z katastra, z registra trestov, z obchodného registra, overenie veľkých technických preukazov vozidiel a pod.,“ dodala Marcela Hrdá.

Projektový tím SP pripravil pre zamestnancov e–learningový počítačový kurz, ktorý do konca júna 2012 absolvuje 400 zamestnancov zo sto pôšt. Prioritne si pošta bude školiť pracovníkov prevádzky, počíta však s ďalším rozšírením tejto metódy vzdelávania, keďže zaručuje vysokú efektívnosť využitia finančných prostriedkov aj času. Zároveň umožní zamestnancom zopakovať si získané vedomosti aj z domáceho prostredia.

Zdroj: Slovenská pošta

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM