Monika Obrtalová Futbal

Posledný zápas sezóny bez bodu

MŠK Žilina - Dukla Banská Bystrica 3:1 (1:1).

Góly: 2. Barčík, 55. Ondráš, 88. Pečovský – 44. Ľupták. Rozhodoval Jaška, 1812 divákov. ŽK: 50. Ondráš, 53. Deza, 90. Štrba – 55. Hučko, ČK: 28. Rejdovian.

//Žilina:// Krnáč – Angelovič, Piaček, Ondráš, Mráz (76. Leitner) – Štrba – Pich, Barčík, Pečovský, Deza (62. Gergel) – Ceesay (86. Mihálik) //B. Bystrica:// Belic – Pančík, Poljovka, Chupáč, Hučko – Hlinka, Ľupták (83. Faško) – Rejdovian, Považanec (82. Uškovič), Brašeň (71. Turňa) – Jakubko.

Úvod stretnutia bol pre hostí šokujúci. Pečovský hneď pri prvom útoku vysunul Barčíka, na ktorého obrancovia úplne zabudli a ten pohodlne popod vybiehajúceho Belica otvoril skóre. Po rohu a odrazenej lopte potom z voleja pálil Pich do žrde. Hostia boli v úvode takmer bezzubí, keď už aj vzadu Piaček „zluftoval“ a do prečíslenia išla dvojica vojakov, nebezpečenstvo vkĺzačkou zažehnal Ondráš. Potom sa strelou spoza šestnástky prezentoval agilný Pečovský, lopta tesne minula brvno, tak isto ako na opačnej strane priamy kop Považanca. V 28. minúte Rejdovian v čistej šanci stiahol Angeloviča a videl červenú kartu, nariadenú penaltu však Mrázovi gólman hostí vyrazil a Pich bol pri dorážke neúspešný. Na konci polčasu vyskúšal pozornosť Belica peknou ďalekonosnou strelou Ceesay. Ešte pred polčasom však domáci štadión zarmútil nevinnou strelou Ľupták, ktorú do protipohybu Krnáča tečoval Piaček.

Do vedenia išli po zmene strán opäť domáci, keď trestný kop Mráza takmer od autovej čiary prešiel cez celé pokutové územie až k Ondrášovi, ktorý už nemal problém doraziť do odkrytej brány. Potom prišli tri tutovky, najprv predviedol parádu Ceesay, keď sa preštrikoval cez obrannú líniu vojakov až pred Belica, ale v čistej šanci mal vychýlenú mušku. Na opačnej strane na dvakrát zachraňoval pred osamoteným Jakubkom Krnáč a do tretice Gergelovu hlavičku len s námahou vyškriabal Belic. Domáci potom prestali hrať, mohol ich za to potrestať Hlinka, ale spoza šestnástky trafil do brvna. V 83. minúte vysunul hlavičkou Leitner do čistej šance Ceesaya, ten si obišiel brankára, ale jeho slabú strelu do prázdnej brány stihol ešte na čiare dobehnúť Chupáč. Na konci ešte prišlo parádne predstavenie najlepšieho hráča zápasu Viktora Pečovského, ktorý sa pri rozohrávke hostí zmocnil lopty a z 20 metrov to nechytateľne napálil do horného rohu brány.

Ľubomír Nosický, tréner Žiliny: „Mali sme nahustený program, síl nebolo na rozdávanie, preto sme prehustili stred poľa. Penalta bola zlomovým momentom v tom, že keď sme ju nepremenili, tak sme zneistili. Pred druhým polčasom sme si povedali, že musíme hrať trpezlivo, čo sa nám aj podarilo.“

Štefan Zaťko, tréner B. Bystrice: „Vedeli sme, že nás čaká náročné stretnutie. Urobili sme tri veľké chyby, po ktorých nás súper potrestal. Po vylúčení bolo proti súperovi, akým je Žilina, hrať veľmi ťažké.“

Zdroj a foto: TASR

futbal
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM