Ivana Kováčiková Samospráva Samospráva

Posledný krok Bystrice k zisku prestížneho titulu: Mieri k nám dôležitá zahraničná delegácia!

Od zisku prestížneho titulu Európske mesto športu 2017 delí naše mesto už len málo. Hodnotiaca komisia príde onedlho pod Urpín. Na čo všetko sa zameria?

Ilustračný obrázok k článku Posledný krok Bystrice k zisku prestížneho titulu: Mieri k nám dôležitá zahraničná delegácia!
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka, 30. mája bude Bystrica hostiť členov hodnotiacej komisie Asociácie európskych miest športu. Počas pobytu absolvujú bohatý a vďaka danostiam banskobystrického regiónu, atraktívny program. „Všetci sa budú môcť na vlastné oči presvedčiť, že v našom meste nezáleží na veku či sociálnej skupine. Pretože radosť z pohybu, túžba po víťazstve a rešpekt voči fair-play je v každom Banskobystriča­novi,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová.

Z ACES Europe do mesta pod Urpínom pricestuje prezident Gian Francesco Lupattelli, generálny sekretár Hugo Alonso, viceprezident John Swanson, člen správnej rady Lukáš Vorel a delegát Asociácie európskych miest športu pre Slovenskú republiku Richard Raši. „Navštívia, skokanské mostíky na Žltých pieskoch, 21. ročník Športovej olympiády detí materských škôl na Štadióne SNP, absolvujú jazdu cyklobusom,“ uvidela hovorkyňa primátora.

„Banská Bystrica ponúka od jari do zimy širokú mozaiku športových a telovýchovných aktivít. U nás športujú škôlkari, seniori, olympijskí medailisti, majstri sveta i športoví začiatočníci. Môžeme sa pochváliť bežkovaním v centre mesta či ojedinelými singletrailami. Sme dejiskom významných medzinárodných podujatí a rodiskom desiatok úspešných športovcov, ktorí sú motiváciou pre ostatných. Som presvedčený, že spĺňame všetky kritériá a prestížny titul, ktorým sa budeme môcť hrdiť v roku 2017, nám hodnotiaca komisia udelí,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Vo štvrtok, 2. júna o 10:30 hod. sa na tlačovej konferencii v Cikkerovej sieni Radnice stretne zahraničná delegácia s novinármi. Oboznámi ich o tom, čo všetko sa Banskej Bystrici, mestu olympijských víťazov a významných športových osobností, na ceste za titulom EMŠ 2017 podarilo dosiahnuť.

„Projekt Európskeho mesta športu nevnímame len ako aktivitu na rok 2017. Chceme, aby zámery a podpora športu pre verejnosť zostali živé aj neskôr. Titul by nám mohol pomôcť k propagácii a získavaniu finančných prostriedkov pre projekty, ktorými chceme pritiahnuť k športu čo najviac Banskobystriča­nov,“ doplnil Martin Turčan, 2. zástupca primátora.

Program obhajoby pre hodnotiacou komisiou:

Utorok 31. máj

  • 14:00 – 16:00

popoludňajší program: prehliadka centrálnej zóny mesta, vyhliadka na mesto z Kalvárie na Urpíne, návšteva skokanských mostíkov v lokalite Žlté piesky spojená s ukážkami tréningov lyžiarov skokanov, návšteva areálu športovej ZŠ Golianova ul.

  • 18:45 – 19:15

Tri duby golf resort – krátka prehliadka areálu a syntetickej ľadovej plochy

Streda 1. jún

  • 09:00 – 12:00

účasť na 21. ročníku Športovej olympiády detí materských škôl, Štadión SNP na Štiavničkách

  • 09:00 – 09:30

otvárací ceremoniál za účasti primátora mesta, členov ACES Europe a hostí kandidatúry

  • 09:30 – 10:30

prehliadka okolitých športovísk: Plaváreň, Športová hala, Plážové kúpalisko

  • 11:00 – 11:45

udeľovanie cien, ukončenie olympiády

  • 13:30 – 14:15

krátka prehliadka športovísk na Šachtičkách , lyžiarsky svah, turistické, bežecké a cyklistické trate, mini zoo, športové ihrisko, krytý bazén

Štvrtok 2. jún

  • 10:30 – 11:30

    tlačová konferencia v Cikkerovej sieni Radnice

Čítajte tiež:

Vstupy do Bystrice prešli zmenami. Vodičov vítajú vynovené brány

FOTO: Bystrické školy súťažili a primátor splnil sľub. Olympijský festival detí spoznal víťazov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM