Jakub Forgács Hokej

Posledný domáci zápas baranov v starom roku: Na bystrickom zimáku nestačili na Trenčín

Barani sa posledné zápasy vezú na víťaznej vlne. Náladu si nechceli pokaziť ani v 33. kole, kedy doma nastúpili proti Trenčínu, ich tabuľkovému susedovi.

Ilustračný obrázok k článku Posledný domáci zápas baranov v starom roku: Na bystrickom zimáku nestačili na Trenčín
Zdroj: Dnes24.sk

Pod Urpínom si netradične v pondelok prišli na svoje nielen prítomní diváci, ale aj fanúšikovia pred televíznymi obrazovkami. Hral sa dynamický hokej, v ktorom mala útočnú prevahu Banská Bystrica, no takticky hrajúca Dukla jej zodpovedným defenzívnym výkonom výrazne komplikovala gólové plány. „Barani“ získali prevahu najmä vďaka trom presilovkám v prvej desaťminútovke, ale na brankára Cháberu nič prekvapivé nevymysleli, hoci Sandgren, Majdan či Hvila mali dobré príležitosti. Potom sa hra vyrovnala a veľa práce mal aj Bacashihua pred Pavlikovským, Nemcom či Švecom, no aj on si udržal nulu.

V druhej tretine Trenčania ešte viac zveľadili svoju taktiku, zodpovednú obranu vyšperkovali o kvalitné protiútoky a šli do vedenia. Keď Hvila nedal, preštrikoval sa do pásma na druhej strane Hlinka a strelou spoza obrancu skóroval – 0:1. Bystričania však dokázali odpovedať a už o pol minútu dopravil do siete vyrazený puk Handzuš. Domáci mali v polovici stretnutia k dispozícii ďalšiu presilovku, no vôbec ju nezvládli. Gašparovič v samostatnom nájazde ešte neuspel, ale Hlinka s Dlouhým v 31. minúte podnikli protiútok dvoch na jedného, so šťastím sa puk dostal pred bránku, kde ho Dlohý napokon dopravil do siete.

V treťom dejstve pokračoval scenár uplynulého priebehu. Trenčania kúskovali hru, nedovolili domácim dostať sa do súvislého tlaku, navyše dobre čistili priestor pred Cháberom. Päť minút pred koncom zubami-nechtami ubránili piate oslabenie a v závere hoci Hlinka najskôr v nájazde neuspel, Gašparovič po potvrdení dobrých korčuliarskych schopností z rohu klziska už áno – 1:3.

HC'05 Banská Bystrica – Dukla Trenčín 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

  • Góly: 24. Handzuš (Jaborník, Tománek) – 23. Hlinka (Hatala, Dlouhý), 31. Dlouhý (Hlinka), 59. Gašparovič (Melichárek, Rehák).
  • Rozhodovali: Baluška, J. Konc – Kacej, Stanzel
  • Vylúčení: 3:5
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 0:1
  • 2153 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: Maroš Búrik

FOTO: Barani doma nestačili na Trenčín
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM