Katarína Oravská Správy

Poslanec obviňuje starostu z napadnutia, podal už podnet na polícii!

Dlhodobé verbálne konflikty a urážky medzi obecnými poslancami a starostom obce Nemecká v okrese Brezno Jozefom Murínom vyvrcholili v utorok fyzickou potýčkou, tvrdí to tamojší poslanec Ján Bačko. Ten už v tejto súvislosti podal aj podnet na polícii.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec obviňuje starostu z napadnutia, podal už podnet na polícii!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako poslanec uviedol, starosta ho bez varovania napadol v služobnej miestnosti na železničnej stanici, kde Bačko predáva lístky, a udieral ho do hlavy. „Vtrhol tam ako rozzúrený býk, neviem, či bol nadrogovaný. Zrejme som na chvíľu upadol aj do bezvedomia,“ uviedol Bačko s tým, že svedkami udalosti bolo zhruba päť ľudí.

Zabránil mu predávať guláš

Podľa starostu Murína poslanec Bačko klame. „Nie som si vedomý ničoho takého, že by som ho fyzicky napadol,“ povedal Murín. Podľa neho ide o Bačkovu pomstu za to, že na oslave dňa detí mu starosta zabránil predávať guláš bez registračnej pokladnice.

Tvrdí, že poslanec doňho viackrát strkal a vulgárne mu nadával, na čo má svedkov. „Pán Bačko môže tvrdiť, čo chce. Bude to vyšetrovať polícia, som zvedavý, ako to bude chcieť dokázať,“ dodal Murín s tým, že aj on plánuje podať podnet na polícii. Banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková uviedla, že polícia od Bačka prijala oznámenie o podozrení zo spáchania priestupku proti občianskemu spolunažívaniu a aktuálne ho preveruje.

Starostu už odvolávali

Starosta Nemeckej čelil na jeseň referendu o jeho odvolaní z funkcie, ktoré obecné zastupiteľstvo vyhlásilo na základe petície takmer 500 občanov. Pre nedostatočnú účasť, keď hlasovať prišlo 36 percent z 1488 oprávnených voličov, bolo referendum neplatné a starosta zostal vo funkcii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM