Jakub Forgács Samospráva

Poslanci schválili príchod novej školy: Do Bystrice sa presťahuje zo Zvolena!

Poslanci na 29. zasadnutí mestského zastupiteľstva v pondelok schválili, že pod Urpín sa presunie špeciálna škola. To poteší rodičov autistických detí z Banskej Bystrice, ktorí tak už nebudú musieť so svojimi ratolesťami dochádzať do Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili príchod novej školy: Do Bystrice sa presťahuje zo Zvolena!
Zdroj: Dnes24.sk

Súkromná základná škola s materskou školou pre žiakov s autizmom, ktorá pôsobí vo Zvolene, hľadala pre nevhodné podmienky nové priestory na fungovanie v Banskej Bystrici. Jedným z hlavných dôvodov bolo aj to, že veľa jej žiakov pochádza práve z nášho mesta. Aj preto sa rozhodovanie o jej umiestnení pod Urpínom dostalo do programu dnešného 29. zasadnutia mestského zastupiteľstva.

Podľa mestského poslanca Petra Hudeca hľadali rôzne cesty, ako by sa táto škola mohla presunúť do Banskej Bystrice. „Možnosť, ktorú našla pani Mária Filipová z Odboru sociálnych vecí a projektového riadenia mesta je takmer ideálna pre umiestnenie tejto školy v Banskej Bystrici,“ povedal Hudec, ktorý preto poprosil poslancov o schválenite jej umiestnenia v našom meste. Uvznesenie bolo poslancami nakoniec schválené, a tak sa autistické deti budú môcť vzdelávať už aj v Banskej Bystrici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM