Jakub Forgács Samospráva

Poslanci schválili nové výbory mestských častí: Podľa čoho budú získavať peniaze z rozpočtu?

Banská Bystrica má nové výbory mestských častí. Poslanci ich odhlasovali na druhom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Takto budú financované.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili nové výbory mestských častí: Podľa čoho budú získavať peniaze z rozpočtu?
Zdroj: Dnes24.sk

Na základe dohody poslaneckých klubov poslanci schválili na utorkovom mestskom zastupiteľstve návrh na vytvorenie štyroch výborov mestských častí, ktoré sú vytvorené pre viaceré mestské časti zohľadňujúc prepojenia ich hraníc. V predchádzajúcom volebnom období ich v Banskej Bystrici bolo až sedem.

Poslanci schválili nasledovné výbory mestských častí

  • Výbor č. 1: pre mestské časti Banská Bystrica, Majer, Senica, Šalková
  • Výbor č. 2: pre mestské časti Jakub, Kostiviarska, Podlavice, Skubín, Uľanka
  • Výbor č. 3: pre mestské časti Rudlová, Sásová
  • Výbor č. 4: pre mestské časti Iliaš, Kráľová, Kremnička, Radvaň, Rakytovce

V zmysle Štatútu mesta Mesto Banská Bystrica v rámci rozpočtu vyčleňuje každoročne formou príspevku alebo dotácie finančnú čiastku vo výške 1,50 eur na jedného obyvateľa s trvalým pobytom v príslušnom volebnom obvode (mestskej časti) ku dňu 30. septembra. predchádzajúceho rozpočtového roka s tým, že na plnenie výborov MČ je vyčlenených 1,25 eur a v rámci participácie 0,25 eur na jedného obyvateľa s trvalým pobytom v meste Banská Bystrica na projekty, akcie a podujatia na základe rozhodnutia obyvateľov prijatých v procese participatívneho rozpočtovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM