Jakub Forgács Samospráva

Poslanci rozhodovali o prestížnych oceneniach: Komu všetkému sa ušli Čestné občianstvo a Ceny mesta?

Sú udeľované každoročne a ocenení sa vďaka nim tešia verejnej priazni. O tom, ktorí Banskobystričania či osobnosti späté s našim mestom získajú ocenenia, rozhodlo zastupiteľstvo na svojom decembrovom rokovaní.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci rozhodovali o prestížnych oceneniach: Komu všetkému sa ušli Čestné občianstvo a Ceny mesta?
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrických mestských poslancov čakali na zasadnutí Mestského zastupiteľstva aj milé povinnosti. Rozhodovali o tom, komu bude udelené Čestné občianstvo mesta a Cena mesta. Na ocenených sa zhodli jednohlasne.

Poslanci v hlasovaní rozhodli, že mesto udelí čestné občianstvo mesta za rok 2015 Imrichovi Ďuricovi, in memoriam. Cenu mesta za rok 2015 v kategórii jednotlivci schválili poslanci Prof. MUDr. Miroslavovi Galandovi, Csc., Viliamovi Paulinymu, in memoriam a v kategórii kolektív Alliance Francaise Banská Bystrica.

Čestné občianstvo mesta Banská Bystrica môže mestské zastupiteľstvo udeliť fyzickým osobám, ktoré sa obzvlášť významným spôsobom zaslúžili vo vzťahu k mestu a jeho obyvateľom, podieľali sa na rozvoji priateľstva medzi národmi, alebo ktoré obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi.

Cenu mesta možno udeliť jednotlivcom, kolektívom, skupinám osôb, inštitúciám a právnickým osobám s trvalým pobytom v SR, a to pri významných jubileách alebo výročiach. Cena mesta sa udeľuje za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejno-prospešnej činnosti, za činnosť osôb, ktoré sa významným spôsobom pričinili o hospodársky, kultúrny a športový rozvoj mesta, jeho propagáciu v zahraničí, za činnosť osôb pri záchrane ľudských životov, majetku mesta a jeho občanov.

Čítajte tiež:

Nezvyčajná situácia počas zastupiteľstva: Bystrickí poslanci dostali takú návštevu, že hneď začali tlieskať!

Poslanci sa stotožnili s názorom Bystričanov: V mestských častiach majú nastať veľké zmeny

Bystrica už o pár dní otvorí novinku pre psíčkarov: Miesto, kde sa môžete s vašimi miláčikmi z celej chuti vyblázniť!

Rekonštrukcie, korčuliarska dráha, nové parkovisko… Pozrite si medzi prvými, s čím sa v Bystrici ráta v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM