Jakub Forgács Samospráva

Poslanci opäť upravia rozpočet mesta: Vieme, na čo plánujú vyčleniť peniaze

Do rozpočtu mesta sa znova zasiahne! Mestskí poslanci schválili už jeho štvrtú úpravu. Podľa ich diskusie na 28. zasadnutí mestského zastupiteľstva však nebude posledná.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci opäť upravia rozpočet mesta: Vieme, na čo plánujú vyčleniť peniaze
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici sa v utorok zaoberali úpravou rozpočtu mesta a schválili už jeho štvrtú zmenu. Vďaka úprave rozpočtu mestské školy dostanú na opravu a údržbu 350 000 eur a Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) budú môcť použiť 10 000 eur na dobudovanie ihriska pod Pamätníkom SNP.

Podľa diskusie poslancov to však nebola posledná úprava tohtoročného rozpočtu. Ako tvrdia, ten sa vyvíja a zmeny sú v poriadku. Pri schvaľovaní jeho pôvodnej verzie boli radšej opatrní. Už v júni by sa mali zaoberať navýšením peňazí a opäť pre mestskú organizáciu ZAaRES.

„Okresali sme im rozpočet a teraz je tráva v niektorých častiach mesta až po pás. Niekde už bolo pokosené dvakrát a treba kosiť už aj tretíkrát. Niekde nebolo pokosené vôbec. Je to zlé hlavne pre alergikov,“ upozornil poslanec Pavol Bielik. Poslanec Jakub Gajdošík ho doplnil, že niekde je tráva až taká vysoká, že motoristom bráni vo výhľade na križovatku. „ZAaRES treba dofinancovať,“ dodal v rozprave.

Podľa primátora Petra Gogolu dofinancovanie ZAaRES-u už riešia a o mesiac by sa tým mali mestskí poslanci zaoberať na rokovaní mestského zastupiteľstva. „Pokiaľ viem, mesto je dnes na 80 percent pokosené a upravené. Všetko, čo má ruky a nohy v ZAaRES-e, kosí. Dofinancovať ho však treba aj preto, že sú potrebné peniaze na kvetinovú výzdobu. Neviem si predstaviť, že v roku, keď Banská Bystrica oslavuje 70. výročie SNP, by nemalo kvetinovú výzdobu na špičkovej úrovni,“ dodal Gogola.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM