Jakub Forgács Samospráva

Poslanci odklepli dotácie na mládežnícke športy: Toľkoto sa ušlo hokejistom, futbalistom či maratóncom

Bystrickí športovci sa dočkali finančnej injekcie od mesta. Pozrite sa, aké sumy im po hlasovaní poslancov pribudnú na účtoch a na čo majú byť použité.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci odklepli dotácie na mládežnícke športy: Toľkoto sa ušlo hokejistom, futbalistom či maratóncom
Zdroj: TASR

Poslanci sa na utorkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva zaoberali aj bodom, ktorý sa týka poskytovania dotácií z rozpočtu mesta na šport, pre mládežnícke športové kluby, ktoré systematicky pracujú. Komisia mestského zastupiteľstva pre školstvo a šport im odporučila schváliť dotácie pre šesť športových subjektov, čo poslanci odklepli. Dotácie boli pridelené nasledovne:

  1. Občianske združenie Basket BB, Žltý piesok 6, Banská Bystrica vo výške 25 000 € na zabezpečenie celoslovenských mládežníckych súťaží v basketbale. Dotácia je účelovo viazaná a finančné prostriedky určené na zabezpečenie celoslovenských športových súťaží v mládežníckych kategóriách chlapcov v roku 2015, prenájmy, ubytovanie, doprava a materiálno-technické a organizačné zabezpečenie.
  2. Občianske združenie BK ŠKP 08 Banská Bystrica, M. M. Hodžu 3, Banská Bystrica vo výške 25 000 € na Podporu športu v meste. Dotácia je účelovo viazaná a finančné prostriedky určené na prenájom telocviční, materiálno-technické a organizačné zabezpečenie zápasov v mládežníckych kategóriách dievčat v roku 2015.
  3. Občianske združenie FK Dukla Banská Bystrica Mládež, Hutná 3, Banská Bystrica vo výške 50 000 € na činnosť klubu v mládežníckych kategóriách, realizáciu súťaží v roku 2015. Dotácia je účelovo viazaná a finančné prostriedky určené na stravovanie, ubytovanie, dopravu, prenájom hál , telocviční a ihrísk, športový materiál a pomôcky, technicko-organizačné zabezpečenie pre mládežnícke družstvá.
  4. Občianske združenie HC´ 05, Komenského 3, Banská Bystrica vo výške 50 000 € na Podporu mládežníckeho hokeja v Banskej Bystrici, zlepšenie materiálnych podmienok mladých hráčov, zníženie finančnej nákladnosti ľadového hokeja pre rodičov hráčov. Dotácia je účelovo viazaná a finančné prostriedky určené na činnosť klubu v roku 2015, materiálnotechnické a organizačné zabezpečenie mládežníckych súťaží v ľadovom hokeji.
  5. Občianske združenie Slovenský zväz cyklistiky, Junácka 6, Bratislava vo výške 15 000 € na Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska, Rýchlostnú prémiu 59. ročníka na Námestí SNP v Banskej Bystrici, súsošie dňa 10.6.2015. Dotácia je účelovo viazaná a finančné prostriedky určené na mediálnu podporu v celoslovenskej kampani a v športových záznamoch národnej tel. stanice MCP Okolo Slovenska, propagačný materiál a publicitu, dopravné, ceny a technicko-organizačné zabezpečenie.
  6. Marathon, s.r.o. Zvolenská cesta 14, Banská Bystrica vo výške 7 000 € na Banskobystrický maratón, tretí najväčší na Slovensku, zameraný na rodiny s deťmi. Dotácia je účelovo viazaná a finančné prostriedky určené na zabezpečenie trate behu prenosnými značkami, technické zabezpečenie pódia, zábran v priestore štartu a cieľa na Námestí SNP, technicko-organizačné zabezpečenie podujatia.

Ako objasnil mestský poslanec Daniel Karas (SMER, SDKÚ, SNS), ďalších 40 000 eur rozdeľovali na komisii športu 39 občianskym združeniam, aby naštartovali mládežnícky a rekreačný šport.

Čítajte tiež:

Pád Dukly do druhej futbalovej ligy sa rozoberal aj na mestskom zastupiteľstve!

Ako Bystrica hospodárila s peniazmi: Pozrite si dôležité čísla

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM