Michal Majer Rôzne

Poslanci dali prestavbe Slovenky zelenú

Prestavba areálu textilného závodu Slovenka na polyfunkčné centrum sa mala podľa pôvodných plánov začať už v auguste. Realizácia projektu sa však vtedy nezačala kvôli problémom s územnoplánovacou dokumentáciou. Pre vydanie stavebného povolenia bolo t

„Bystrica by mala byť spokojná s tým, že som sa rozhodol stavať nie v centre mesta, ale pri ňom. Navyše pri plánovanej prestavbe sa zamestná okolo 200 ľudí, čo bude pre domácich len výhodné,“ vyjadril sa krátko po odsúhlasení spomínaného návrhu Karol Konárik, investor budúceho polyfunkčného centra Slovenka Resort. „Teraz ešte čakáme na stavebné povolenie a keď ho dostaneme, okamžite podpisujeme zmluvu so spoločnosťou, ktorá vyhrá tender na dodávateľa stavby. Všetko už máme pripravené, takže ak nás mesto nebude brzdiť vo vydaní stavebného povolenia, spúšťame prestavbu v novembri,“ hovorí o pláne výstavby Konárik.

Na ploche s rozlohou 7 tisíc metrov štvorcových by mali už čoskoro vyrásť butiky, kaviarne, relax a fitness centrum, kongresová sála, ale aj 82 bytov. „V novembri začíname s výkopovými prácami, keďže pod budovou Slovenky má byť aj 230 podzemných parkovacích miest. Nasledovať budú betonárske, teda takzvané mokré procesy, v rámci ktorých urobíme vrchnú platňu nad prvým podzemným podlažím. Potom sa pristúpi k budovaniu prvého nadzemného podlažia, hlavne v priestoroch zastrešenej galérie, ktorá sa bude nachádzať medzi terajšou pradiarňou a konfekciou. Tá bude slúžiť ako nástupná zóna do obvodnej časti polyfunkčného centra. Súčasne budeme pracovať aj na spodnej časti hotela, teda vybudujeme všetko do úrovne prvého nadzemného podlažia,“ vysvetľuje postup prác v prvej etape výstavby komplexu Slovenka Resort jej generálny riaditeľ Stanislav Líška.

Odštartovanie prvej etapy plánovanej výstavby by podľa slov generálneho riaditeľa mohlo narušiť už len nájdenie pamiatkového nálezu pod budovou Slovenky a zdĺhavá komunikácia s príslušnými správcami sietí ako Stredoslovenská energetika, Stredoslovenské vodárne, Slovenský plynárenský priemysel a Slovenské telekomunikácie. Ak však všetko pôjde podľa plánu, prvá etapa výstavby by mala byť dokončená na jar 2012, druhá etapa koncom roka 2012.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM