Jakub Forgács Samospráva

Poslanci BBSK mimoriadne zasadli. Hoci v programe neboli, schválili výjazdové zasadnutia

Krajskí poslanci schválili pozmenený harmonogram svojich zasadnutí, nielen pokiaľ ide o termíny, ale aj čas rokovania.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci BBSK mimoriadne zasadli. Hoci v programe neboli, schválili výjazdové zasadnutia
4
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Harmonogram zasadnutí Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a orientačný plán práce na tento rok boli jediným bodom programu, pre ktorý sa v pondelok v Banskej Bystrici uskutočnilo mimoriadne zasadnutie krajského parlamentu. Predkladal ho poslanec BBSK Ondrej Lunter. V pôvodnom znení jeho návrh neprešiel.

V diskusii sa niektorí poslanci dožadovali výjazdových rokovaní zastupiteľstva tak, ako to bolo zvykom v posledných rokoch. Návrh totiž uvádzal ako miesto konania zasadnutí iba Banskú Bystricu, žiadny iný z 13 okresov kraja. Predseda BBSK Ján Lunter však ubezpečil, že s výjazdovými rokovaniami krajského parlamentu nie je žiadny problém a v rámci tohto roka sa určite niektoré uskutočnia aj mimo krajského mesta.

Poslanci BBSK napokon schválili pozmenený harmonogram svojich zasadnutí, nielen pokiaľ ide o termíny, ale aj čas rokovania. Prvé riadne Zastupiteľstvo BBSK sa uskutoční 26. januára v banskobystrickom Divadle Štúdio tanca. Väčšina z nich v roku 2018 sa bude konať vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici.

Foto: ilustračné

Zastupiteľstvo BBSK
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM