Jakub Forgács Kultúra

Pomôcka, ktorú ocení každý Bystričan: To NAJ, čo sa bude diať počas víkendu v meste

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže hneď niekoľko zaujímavých inšpirácii. Bystričania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Pomôcka, ktorú ocení každý Bystričan: To NAJ, čo sa bude diať počas víkendu v meste
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

HC '05 – HKM ZVOLEN

5. februára 17:30, Zimný štadión

Derby, ktoré si nenechá ujsť žiadny správny fanúšik baranov. V piatok narazia banskobystrickí hokejisti na odvekého rivala zo Zvolena.

SKADE RUKA, SKADE NOHA

5. februára 18:00, Divadlo Štúdia tanca

Ochutnávka tanečných kurzov detí aj dospelých. V projekte sa predstavia účastníci tanečných kurzov v technikách pohybová príprava, súčasný tanec a klasický tanec spolu s deťmi zo Základnej školy Fantázia.

MARKUS SCHULZ

5. februára 2016 o 21:00, Ministry of Fun Banská Bystrica

Hľadáte vhodný spôsob, ako sa odreagujete po náročnom týždni v práci či škole? V banskobystrickom hudobno-tanečnom klube Ministry of Fun sa o vašu zábavu postará sám Markus Schulz.

DEDINSKÁ ZABÍJAČKA A FAŠIANGOVÁ ZÁBAVA

6. februára o 8:00, Lagúna Podlavice (pri Jednote)

Aby ste zažili pravú dedinskú zabíjačku, nemusíte ani opustiť mesto Už onedlho sa jedna chystá v Podlaviciach. A to zďaleka nebude všetko. Fašiangová veselica a pochovávanie basy začína večer o 19:00.

II. VEĽKÝ DETSKÝ KARNEVAL S KOCÚROM FÚZOM A CICOU MICOU V DIVADLE POD BALKÓNOM

6. februára o 17:00, Divadlo pod Balkónom

Sobotný podvečer môžete so svojimi ratolesťami stráviť na zaujímavej akcii v Divadle pod Balkónom. Tešiť sa môžete na zábavu v kostýmoch pre malých aj veľkých. Účinkovať budú Juraj Haviar a Mária Olejníková.

HRNČIARSKY BÁL /Gejza Dusík/

6. februára o 18:30, Štátna opera

Z dvanástich operiet Gejzu Dusíka je kvalitatívnym vrcholom Hrnčiarsky bál. Námet je zasadený do revolučných rokov 1848–1849, ktoré sú v slovenských dejinách spojené s národným hnutím Štúrovcov. Príbeh sa odohráva v prostredí slovenských hrnčiarov na Záhorí.

JANO SVETLAN MAJERČÍK A PETR HEMMER

6. februára 2016 o 19:00, Klub HaD (Hudby a Divadla)

Stretli sa kedysi v minulých životoch. V súčasnosti len znovu našli cestu k sebe,po hviezdach. Pokorné pesničkárstvo alebo vznešený minimalizmus v prvej línii prúdom tečie od srdca,k srdcu všetkých nás.

DIRTY BEATS!

6. februára 2016, Ministry of Fun Banská Bystrica

Poriadna tancovačka v sobotu večer? Stačí navštíviť banskobystrický klub Ministry of Fun, kde vám počas akcie Dirty beats! budú do tanca hrať DJ Dave, DJ eMTy a Sukowach (guestmix).

BATOLÁRIUM

7. februára 2016 o 10:00, BDNR

Najmladší divadelný projekt na Slovensku. Interaktívne predstavenie pre batoľatá od 10 mesiacov do 3 rokov a ich rodičov.

TIEŇOVÉ DIVADLO PANI OFÉLIE

7. februára 2016 o 16:00, BDNR

Príbeh staručkej šepkárky Ofélie Ophelia´s Schat­tentheater napísal autor vo vrcholnej fáze svojej tovrby, v roku 1988 ako jeden z posledných textov pre deti. Už rok nato bola rozprávka preložená do anglického jazyka ako Ophelia's Shadow Theater.

Čítajte tiež:

Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Banskej Bystrici

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM