Jakub Forgács Rôzne

Poľnohospodári otvoria Bánoš: Sezónu privítajú tradičnými remeslami, hudbou a jedlom

Regionálne pracovisko Národnej siete rozvoja vidieka SR pre Banskobystrický kraj v spolupráci so SOŠ Pod Bánošom v Banskej Bystrici organizujú v piatok a v sobotu podujatie, ktorým sa odštartujú sezóny poľnohospodárov a turistov.

Ilustračný obrázok k článku Poľnohospodári otvoria Bánoš: Sezónu privítajú tradičnými remeslami, hudbou a jedlom

Podujatie odštartuje poľnohospodárskou konferenciou

V piatok bude od 13:00 do 18:00 prebiehať v prednáškovej sále SOŠ Pod Bánošom krajská konferencia. Pod názvom Súčasnosť a perspektívy vidieka v našom kraji sa na nej budú rozoberať rôzne problematiky súčasného poľnohospodárstva.

Hovoriť sa bude na témy Dopad súčasnej agrárnej politiky na poľnohospodárstvo, Poľnohospodárstvo a včelárstvo v našom kraji, Význam chovu oviec a kôz pre oživenie ekonomiky vidieka, Prínos integrovaného rozvoja vidieka a Zámery MPaRV SR v oblasti podpory rozvoja vidieka v budúcom období.

Tradície a bohatý program

V sobotu od 10:00 do 16:00 bude v areáli SOŠ Pod Bánošom prebiehať podujatie Otvárame Bánoš. Môžete sa tešiť na Farmársky trh, na ktorom nakúpite kvalitné potraviny priamo od farmára. Okrem toho sa vám predstavia rôzne ľudové remeslá ako košikárstvo, výroba sviečok z včelieho vosku, práca s kožou, rezbárstvo, paličkovanie a iné.

Atmosféru podujatia vám spríjemný folklór nášho regiónu. Ochutnať budete môcť tradičné jedlá ako pečené jahňa, halušky, haruľu, čipkárskô a iné fajnôtky. V rámci sprievodného programu bude od 11:00 do 14:00 prebiehať Škola štepenia ovocných stromčekov, zdobenie medovníkov a o 14:00 uvidíte ukážky včelárstva.

Pre tých najmenších bude pripravený skákací hrad, hry a súťaže. Vstup na toto podujatie je zdarma a výrobky si na ňom budete môcť zakúpiť v miestnej mene „BANOŠ“.

Foto: ilustračné

Otváranie Bánoša
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM