Monika Obrtalová Rôzne

Politológ hovoril študentom o mechanizmoch Gorily

V piatok sa v Štátnej vedeckej knižnici uskutočnilo prvé diskusné fórum s témou Politika a otázka dobrého života. Pozvanie do knižnice prijal uznávaný politológ, Banskobystričan Martin Klus. Podujatia sa zúčastnili študenti Gymnázia Jozefa Gregora Ta

Cieľom bolo vyvolať diskusiu a pomôcť študentom zorientovať sa v problematike politických tém a súčasnej politickej situácii. Prítomní študenti sa mali možnosť pýtať na veci, ktorým v danej problematike nerozumejú a vyplniť tak miesta s otáznikmi.

Martin Klus je v súčasnosti prorektor pre zahraničné styky, vzťahy s verejnosťou a edičnú činnosť na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Okrem Trnavy pôsobí na Katedre politológie, Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Svoju kvalifikáciu si rozširoval na zahraničných Univerzitách v USA, Nórsku, Chorvátsku, Taliansku, v súčasnosti v Rakúsku. Presadzuje sa za zmenu volieb a referenda v iniciatíve Naša zmena.

[blockquote]Beseda na pôde ŠVK sa otvorila otázkami, či je politika panským huncúcstvom alebo službou občanovi? Alebo či je demokracia najlepší z najhorších politických systémov. Diskutujúcich zaujala téma masmédií a ich vplyv. Jednou z otázok študentov bola, ako sa dá dosiahnuť objektívne informovanie médií, iných otázky smerovali či zmena politického systému je reálna. Diskusia sa dotkla aj takých aktuálnych tém ako je korupcia, lobing, byrokracia či spravovanie vecí verejných.[/bloc­kquote] Stretnutie so študentmi vyvolalo mnohé otázniky, ale dalo aj odpovede. Vo fórach podobného druhu plánuje Štátna vedecká knižnica pokračovať, a tým bude otvárať aktuálne problémy a témy.

Zdroj: ŠVK Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM