Monika Obrtalová Krimi

Polícia posilní hliadky kvôli premávke a zlodejom

Hoci je Sviatok všetkých svätých až v pondelok 1. novembra, niektorí budú cestovať na hroby svojich zosnulých už v posledný októbrový víkend. Polícia preto od 29. októbra do 1. novembra posilní svoje hliadky na cestných komunikáciách v blízkosti cin

Dohľad zvýši polícia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch. Zlodeji a vykrádači áut neobchádzajú ani parkoviská pri cintorínoch, preto v najbližších dňoch budú tieto lokality pod zvýšenou ochranou poriadkovej polície. Polícia takisto odporúča vozidlo po opustení dôkladne uzamknúť a zobrať si z neho všetky cenné veci a doklady. „Kabelky ani príručné tašky si netreba odkladať na hroby a nechávať ich bez dozoru, aby sa zlodejom nenaskytla príležitosť kradnúť,“ varuje pred šikovnosťou zlodejov hovorkyňa KRPZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Hliadky dopravnej a poriadkovej polície sa v týchto dňoch zamerajú aj na kontrolu stavu pneumatík a ich použitie v zimnom období, na používanie ochranných prilieb cyklistami a vybavenie bicyklov. Polícia bude upozorňovať na potrebu používania reflexných prvkov cyklistami a chodcami za zníženej viditeľnosti. Policajti sa zamerajú aj na rešpektovanie ustanovení cestnej premávky týkajúce sa povinností vodičov voči chodcom a v prípade chodcov na používanie cestných priechodov.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM