Monika Obrtalová Krimi

Polícia pátra po vodičovi, ktorý zachytil chodkyňu

Okresný dopravný inšpektorát v Banskej Bystrici žiada občanov o pomoc pri objasňovaní dodatočne nahlásenej dopravnej nehody, pri ktorej sa zranila chodkyňa. K nehode došlo ešte v stredu 1. decembra v ranných hodinách na banskobystrickom sídlisku Sáso

Oznámenie o nehode dostala polícia z urgentného príjmu banskobystrickej nemocnice na základe oznámenia ošetrovanej pacientky. Ako objasnila hovorkyňa KRPZ v Banskej Bystrici Petra Vašková, chodkyňa mala na spomínanej ulici náhle vstúpiť na vozovku mimo priechodu pre chodcov do jazdnej dráhy doposiaľ nezistenému motorovému vozidlu. „Pritom malo dôjsť k jej zachyteniu a pádu na vozovku. Pri dopravnej nehode došlo k jej ľahkému zraneniu,“ pokračovala hovorkyňa s tým, že vozidlo po nehode údajne nezastavilo a pokračovalo v jazde smerom na Rudlovú.

Chodkyňa sa mala z miesta zrážky presunúť na Karpatskú ulicu. Po tom, ako ju okoloidúci svedok videl padnúť na pravý bok na vozovku, poskytol jej prvú pomoc a privolal zdravotnícku pomoc. „Pri vykonaní dychovej skúšky na urgentnom príjme sa u chodkyni zistilo požitie alkoholu,“ dodala hovorkyňa. Polícii pomôžu akékoľvek informácie vedúce k zisteniu totožnosti vodiča alebo evidenčného čísla vozidla. Podľa vyjadrenia chodkyne išlo pravdepodobne o vozidlo značky Peugeot bielej farby s vyhotovením karosérie pick-up.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM