Monika Obrtalová Krimi

Polícia otvorila po troch rokoch prípad vraždy

Banskobystrická polícia sa po takmer troch rokoch vrátila k vyšetrovaniu závažného zločinu vraždy, ku ktorému došlo ešte v auguste 2007 v okrese Lučenec. Za smrť mladej ženy bol vtedy právoplatne odsúdený Róbert Ď. z okresu Lučenec. Polícia však v up

21. augusta 2007 prijala polícia oznámenie o náleze mŕtvoly mladej ženy od náhodných svedkov. Telo bolo nájdené na poľnej ceste medzi obcami Tomášovce a Halič. Obhliadkou miesta činu bolo zistené, že ide o telo 22-ročnej Kataríny z Lučenca, ktorej v tom čase ešte neznámy páchateľ spôsobil smrteľné zranenia bodným nástrojom. Obeť zomrela následkom šoku z vykrvácania pri prerezaní veľkých ciev krku.

Súdna pitva preukázala, že smrť mladej ženy bola spôsobená násilným konaním inej osoby. V sobotu 26. augusta 2007 obvinila vyšetrovateľka z úkladnej vraždy vtedy 30-ročného Roberta Ď. z okresu Lučenec a v ten istý deň ho vzal prokurátor do vyšetrovacej väzby. Polícia zistila, že páchateľ si vopred monitoroval situáciu v podniku, kde zavraždená pracovala. V prípade sa však vyskytli nové skutočnosti.

V utorok 22. júna 2010 vzniesla vyšetrovateľka v Banskej Bystrici obvinenie zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva a za pomoc pri spáchaní obzvlášť závažného zločinu vraždy aj 22-ročnej Jane Š. z Poltára. Obvinená v auguste 2007 po tom, ako dnes už 33-ročný Róbert Ď. v lučeneckej herni slzotvorným plynom a škrtením napadol krupierku a donútil ju k vydaniu peňazí, vošla do herne, kde poškodenú Katarínu udrela po hlave pištoľou patriacou Róbertovi a na pokyn menovaného jej zaviazala oči čiernou kuklou. Spoločne poškodenú odviezli na osobnom motorovom vozidle Peugeot 206 do katastra obce Tomášovce.

Neďaleko tejto obce na poľnej ceste Róbert Ď. po tom, čo mu Jana Š. neustále opakovala, že sa krupierky treba zbaviť, lebo ju poznala, jej spôsobil poranenia, ktorým 22-ročná žena podľahla. Obvinení po odchode z miesta činu spoločne zahladili stopy. Ukryli oblečenie a všetky predmety, ktoré mali súvis s prepadnutím herne a vraždou, umyli a povysávali motorové vozidlo, na ktorom jazdili. Obvinený muž bol za predmetné skutky už právoplatne odsúdený. Obvinená je stíhaná na slobode.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM