Rôzne

Polícia našla čiernu skrinku zo spadnutého vrtuľníka aj všetky telá obetí

Záchranným zložkám sa podarilo nájsť všetky štyri obete tragickej nehody záchranárskeho vrtuľníka. Polícia stráži trosky, našla sa aj čierna skrinka.

Ilustračný obrázok k článku Polícia našla čiernu skrinku zo spadnutého vrtuľníka aj všetky telá obetí
Zdroj: TASR

Záchranným zložkám sa podarilo nájsť obete tragickej nehody záchranárskeho vrtuľníka, ktorý sa zrútil v stredu (7.9.) krátko po 22.30 h v katastri obce Strelníky v okrese Banská Bystrica. Na identifikáciu obetí bude potrebné vykonať testy DNA. TASR o tom dnes informoval Ivan Netík, hovorca ministerstva vnútra.

„Záchranné zložky našli aj čiernu skrinku havarovaného vrtuľníka. Tú si prebral Letecký a námorný vyšetrovací úrad, ktorý bude prípadné získané informácie analyzovať. Príčiny tragickej nehody sa vyšetrujú. Po páde a následnom požiari stroja bola na mieste teplota viac ako 2000 stupňov Celzia,“ konštatoval Netík.

Ako dodal, vyšetrovatelia už ukončili obhliadku miesta tragédie. Trosky vrtuľníka stráži polícia. V najbližších hodinách si zvyšky z vrtuľníka vyzdvihne spoločnosť Air Transport Europe (ATE), ktorej záchranársky stroj patril.

Čítajte aj: FOTO z miesta nešťastia: Medzi obeťami zrúteného vrtuľníka je aj príbuzný prezidenta Kisku

Leteckí záchranári z ATE Poprad leteli na osudný zásah na najnovšom vrtuľníku Bell 429. Na jeho palube sa nachádzala posádka v zložení – pilot Ján Rušin, lekárka Patrícia Krajňáková a záchranár František Bartoš. Pri leteckom nešťastí všetci na mieste zahynuli, ako aj 38-ročný zranený muž, ktorého prevážali do banskobystrickej nemocnice.

Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka sa pod samotnú nehodu určite podpísal aj mimoriadne zložitý, nebezpečný terén, kde záchranári zasahovali, a náročné nočné podmienky, počas ktorých leteli.

Čítajte aj: Ďalšie štyri životy: Podobný osud mali záchranári pred rokom i pri smrti bábätka

Čítajte aj: FOTO: Pri Banskej Bystrici sa zrútil záchranársky vrtuľník. O život prišli štyria ľudia!

Pád vrtuľníka
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM