Katarína Oravská Krimi

Pozrite si FOTO: Mladík detektorom v okrese Brezno vyhľadal 85 archeologických nálezov!

Vyšetrovateľ v Brezne obvinil z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a z prečinu poškodzovania a znehodnocovania archeologického dedičstva, mladíka (24) z Brezna.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si FOTO: Mladík detektorom v okrese Brezno vyhľadal 85 archeologických nálezov!
Zdroj: Policajný zbor SR

„V máji 2013 v lesnom poraste v katastrálnom území obce Dolná Lehota, pomocou detektora kovov hľadal cenné kovové predmety, pričom v lesnom poraste postupne našiel 2 kusy streliva do krátkej strelnej zbrane, 2 ks streliva do dlhej strelnej zbrane a 1 svetlicu, ktoré si vzal. Následne našiel strelivo do dlhej strelnej zbrane v počte 800 kusov, ktoré bolo poukladané na sebe v jame, čiastočne skorodované a zakryté zeminou,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Ako ďalej pokračovala nájdenú muníciu si vložil do ruksaku a naložil ju do svojho osobného motorového vozidla a chcel odísť. Na ceste vedúcej do obce Dolná Lehota ho zastavila policajná hliadka, ktorá kontrolovala jeho doklady a priestory osobného motorového vozidla.

„Na vyzvanie dobrovoľne otvoril ruksak so strelivom ktoré prechovával bez povolenia. Obvinený od roku 2011 do novembra 2013 neoprávnene prostredníctvom detektora kovov na rôznych miestach v okrese Brezno vyhľadal a následne v mieste trvalého bydliska neoprávnene prechovával 85 kusov archeologických nálezov z obdobia novoveku po rok 1945, ktoré dobrovoľne vydal,“ uviedla Faltániová. Obvinený je stíhaný na slobode. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Foto: KR PZ BB

Muž z Brezna (24) pomocou detektora kovov hľadal cenné kovové predmety a muníciu
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM