Monika Obrtalová Rôzne

Policajti budú hliadkovať aj v okolitých obciach

Banskobystrickí mestskí policajti budú hliadkovať a plniť ďalšie úlohy aj v obciach Selce a Hrochoť. Súhlas s uzavretím príslušných zmlúv schválili mestskí poslanci v Banskej Bystrici na dnešnom zasadnutí.

Ako uviedol náčelník banskobystrickej mestskej polície Ľubomír Piterka, s ponukou poskytovania svojich služieb oslovili 40 obcí v okrese Banská Bystrica, Selce aj Hrochoť už svoj záujem potvrdili aj uzneseniami obecných zastupiteľstiev. Očakáva, že v najbližšom období k nim pribudne ďalších zhruba päť obcí, krátko pred dnešným rokovaním mestského zastupiteľstva už prejavila záujem aj obec Kynceľová. Mestská polícia bude pre obce plniť úlohy na základe požiadaviek špecifikovaných v jednotlivých zmluvách a obce za ne budú platiť.

„Budeme plniť svoje základné úlohy vyplývajúce zo zákona a tiež budeme zabezpečovať aj rôzne kultúrne a športové podujatia v uvedených obciach. Od starostov týchto obcí sme sa dozvedeli, že najväčším problémom je dodržiavanie verejného poriadku a statická doprava,“ uviedol Piterka. Na výhrady niektorých poslancov, že mestská polícia má podstav príslušníkov aj na výkon služby v Banskej Bystrici, nieto ešte v obciach, uviedol, že vďaka príjmom od obcí budú môcť prijať ďalších príslušníkov. „Predpokladáme, že v mestskej polícii v Banskej Bystrici bude pôsobiť 88 príslušníkov. V súčasnosti ich je 73,“ povedal náčelník.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM