Monika Obrtalová Rôzne

Policajti ako hrdinovia. Vodičovi zachránili život!

Banskobystrickí dopraváci zachránili život vodičovi osobného auta. Ten priamo počas šoférovania dostal ťažký epileptický záchvat. Stačilo tak iba pár chvíľ a všetko mohlo dopadnúť tragicky...

K naozaj neobvykému zásahu policajtov Tomáša Slávu a Richarda Škamla z Okresného dopravného inšpektorátu v Banskej Bystrici došlo vo finiši víkendu okolo 18.00 hodiny. Práve hliadkovali na Internátnej ulici a zrazu spozorovali ako sa blíži osobák Honda Civic.

Jazda vodiča však bola čudná. Ten s autom zachádzal do protismeru, čím ohrozoval iných účastníkov cestnej premávky. Šofér odbočil na Bagarovu ulicu a ešte pred vyzvaním, zastavil v strede cesty, tesne medzi dvoma vozidlami.

„Keď prišli policajti k autu, vodič javil príznaky epileptického záchvatu a nedalo sa ním komunikovať. Príslušníci vozidlo zabezpečili proti samovoľnému pohybu, vyhľadali majiteľa jedného zo zaparkovaných áut, aby vozidlo preparkoval a 23-ročnému vodičovi Hondy poskytli prvú pomoc,“ opísala dramatické chvíle krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Keď sa muža podarilo dostať do stabilizovanej polohy, dopraváci ihneď na miesto zavolali záchranárov, ktorí mu poskytli ošetrenie.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM