Martin Károly Kultúra

Pokrstili knihu o Kremnických Gagoch

V legendárnom kremnickom klube Labyrint 11. decembra pokrstili knihu Sága Gagov kremnických. Prvá prierezová publikácia o jednom z najvýznamnejších kultúrnych podujatí tohto regiónu, Kremnických Gagoch, zachytáva a dokumentuje na 464 stranách 30 roko

Genézu vzniku, peripetie, záchranu a znovuzrodenie podujatia v rôznych súvislostiach pripomína, opisuje a ilustruje 137 autorov zo Slovenska i zahraničia. Kniha obsahuje históriu, zážitky a príhody z rozličných období festivalu očami organizátorov, odborníkov, kritikov, častých účastníkov a známych osobností ako sú humoristi, prezidenti a členovia Akadémie humoru,“ tvrdí vydavateľ knihy Ján Fakla.

Ďalšou novinkou je znovuotvorenie legendárneho klubu Labyrint, ktorý prežil svoju „zlatú éru“ na konci 60-tich rokov. Neskôr sa stal aj domácou scénou Kremnického divadla v podzemí. „Od 1. januára 2011 sme od mesta prenajali tento priestor,“ tvrdí Fakla, ako zástupca neziskovej organizácie Kremnické divadlo v podzemí a dodáva že chcú vytvoriť priestor pre všetky generácie. Opäť by tu mali byť divadelné, hudobné ale i výtvarné akcie, tak ako v minulosti. Fakla počíta aj s pomocou dobrovoľníkov. „Verím, že tak ako kedysi, tuvznikne kultúrny priestor,“ dodáva Ján Fakla.

Prvé soirée s názvom STO LIČIEK sa uskutoční už 15. januára, kedy tu vystúpi Marián Geišberg, Celkom malé divadlo z Levíc a hudobná skupina UMK s Martinom Geišbergom. „Namiesto vstupného stačí doniesť starú a peknú stoličku,“ dodáva Fakla na záver.

Foto: Ivan Čilík www.ivancillik.eu video: mak

Pokrstili knihu o Kremnických Gagoch
1
Galéria
Sága Gagov Kremnických - krst knihy
42
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM