Michal Majer Krimi

Pokračovalo pojednávanie v prípade prepadnutia sudcu

Na Okresnom súde v Banskej Bystrici pokračovalo dnes hlavné pojednávanie v prípade lúpežného prepadnutia sudcu Krajského súdu v Banskej Bystrici Slavoja S. a jeho manželky a dcéry, z ktorého prokurátor obžaloval 34-ročného Mareka D. z mesta pod Urpí

Manželka s dcérou vypovedali formou telemostu, pretože sú z udalosti stále traumatizované. Manželka sudcu popísala, ako prebiehal prepad. Keď pozerali s mužom správy, počuli rinčanie skla, v tom sa v ich dome objavil chlap v čiernom oblečení a kukle. Podľa jej slov pravdepodobne držal v ruke kladivo. Potom sa objavil aj druhý páchateľ. Svedkyni s manželom prikázali ľahnúť si na zem. Keď páchatelia zistili, že doma je aj dcéra manželského páru, prikázali jej urobiť to isté. Svedkyňa uviedla, že páchatelia im zviazali páskou ruky aj nohy, ďalej chceli vedieť, kde majú sejf. Manželský pár však odvetil, že ten doma nemajú. Keď páchateľom povedali, že Slavoj S. pracuje na súde, tí zneisteli.

Prokurátorka ďalej vypočula dcéru sudcu, ktorá taktiež popísala priebeh prepadu. Obe svedkyne na záver vypočúvania dodali, že museli vyhľadať pomoc pre psychickú ujmu, ktorú im táto udalosť spôsobila. Súd vypočul aj policajného špecialistu, ktorý vypovedal, že policajné psy porovnávali pachové stopy Mareka D. a pachové stopy z miesta činu. Jednu z nich psy označili za zhodnú s obžalovaným. Vypočutá znalkyňa ďalej uviedla zhodu biologických stôp obžalovaného so stopami zaistenými na mieste činu. Hlavné pojednávanie súd odročil na neurčito pre práceneschopnosť ďalšej znalkyne.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM