Michal Majer Hokej

Pohodlné víťazstvo nad Nitrou

Po jednoznačnom víťazstve v Žiline sa tri body od bystrických hokejistov čakali aj v domácom zápase proti Nitre. Barani si nakoniec z bránky corgoňov spravili strelnicu a hoci z tlaku vyťažili len dva góly, relatívne pokojne dokráčali za víťazstvom.

HC'05 B. Bystrica – HK Nitra 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Góly: 24. Hudec, 36. Češík

Rozhodcovia Gašparík – Kalina, Korba, vylúčení 7:3, navyše Weissmann 10 min za nešportové správanie – Ďurák 5+DKZ za faul lakťom, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmeny: 41. bez Bezáka, Petra, Bendíka – 41. bez Podstavka, Uhnáka, Štumpfa, 2319 divákov.

Dva góly počas dvoch tretín napovedali, že najväčším rébusom pre oba tímy bola streľba. Pre domácich nebola vďaka dvom gólom bilancia až taká odstrašujúca, aj keď mohli konto brankára Laca zaťažiť oveľa viac. Úvodný gól Hudeca v 24. min padol po vyhratom buly Hlinku a Hudec sa v obrátke zvrtol tak šikovne, že puk trafil presne pomedzi Lacove góly. Z ďalšieho gólu sa radoval v 36. min Češík po nahrávke od Hvilu, úplne voľná pozícia a prázdna bránka sa zblízka nedala netrafiť. Domáci si vypracovali najmä v druhej tretine aj ďalšie čisté šance a neuspeli pri nich viacerí, Hudecova tutovka i Laža, Tománka a Šechného si pýtala ďalšie gólové ovocie.

Už v prvej tretine bolo zrejmé, že Nitrania v honbe za play off nebudú mať na ľade ‚baranov‘ ľahký život. Dlho sa síce stíhali brániť, no strelecká potencia vyznievala žalostne a ak sa aj k nejakému pokusu odhodlali, bol slabučký, alebo nepresný. V tretej tretine sa čakalo, čo vymyslia Nitrania na pomerne kompaktnú obranu súpera a žiadalo sa im čo najskôr streliť kontaktný gól. Veľká príležitosť im vznikla v 43. min, keď sa im začala presilovka piatich na troch trvajúca 80 sekúnd, trestuhodne ich však premrhali. Pri početnej prevahe o jedného hráča mohli vzápätí od Weissmanna aj inkasovať.

Domáci sa dosť zahrávali, opäť sa v 46. min na 53 sekúnd oslabili o dvoch hráčov, no Nitrania poriadne ani nevystrelili a keď v 49. min spálili dvakrát za sebou Chrenko a Ručkay o minútu neskôr výborné príležitosti, sami sa potrestali zaslúženou prehrou. Hostia ešte skúšali v závere vabank, odvolali brankára 2:05 min pred koncom, no bez efektu. Presne dve sekundy pred koncom po zbytočnom faule lakťom Ďuráka sa ťažko zbieral z ľadu otrasený Tománek a takmer sa strhlo aj k bitke.

Hlasy trénerov: Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): „Prvé dve tretiny boli z našej strany výborné, jasne sme dominovali vo všetkých činnostiach a súpera sme prestrieľali. Žiaľ, zlyhávala nám koncovka, nevedeli sme od súpera odskočiť. Upokojil nás až druhý gól, ale v tretej tretine nakopli súpera presilové hry. Dokázali sme však dvakrát ustáť presilovky súpera piatich proti trom a to bolo rozhodujúce. Mrzí ma záver zápasu, Nitra sa musí naučiť prehrávať, s lepším súperom to nie je hanba. Dve sekundy pred koncom zápasu sa niečo také na najlepšieho strelca extraligy nerobí.“

Branislav Okuliar (tréner Nitry): „Z našej strany to bol dve tretiny ustráchaný zápas, škoda, že chalani trošku vyššie neútočili. V tretej tretine nám však pomohli fauly súpera na našich hráčov, mali sme dve presilovky piatich proti trom. Škoda, že sme to nevyužili a preto skončil zápas tak ako skončil, teda 2:0 pre súpera. Mrzí ma to, lebo chalani zabojovali v tretej tretine, ale nedali nijaký gól navyše, trošku sa od nás bohužiaľ odvrátila šťastena, ideme však ďalej.“

Zdroj: TASR

Pohodlné víťazstvo nad Nitrou
1
Galéria
Plavucha: Bol to zákrok za hranicou únosnosti!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM