Michal Majer Hokej

Pohodlné víťazstvo nad Nitrou

V 29. kole hokejovej extraligy nastúpili Banskobystričania proti hráčom spod Zobora. Po zvládnutej prvej tretine, kedy si Barani vypracovali až trojgólový náskok, už len kontrolovali priebeh zápasu. Napriek gólom Nitry v poslednej tretine už hokejist

HC'05 B. Bystrica – HK Nitra 5:3 (3:0, 2:1, 0:2)

Góly: 1. Hamrák, 17. Kútny, 20. Paľov, 31. Rumpel, 40. Heizer – 33. Podstavek, 45. König, 58. Fabian

Rozhodcovia: Lauff – Kalina, Rovenský, vylúčení 7:4, navyše Sýkora (Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky 1:2, v oslabení 0:0, zmeny: 21. bez Šechného – 21. Čiliak za Laca, 1978 divákov.

Pred začiatkom zápasu si klub uctil 50-tiny trénera Milana Staša a Nitrania mu aj venovali pekný darček. Už po 25 sekundách hry Hlavačka tak nešťastne odpálil puk, že sa odrazil od Hamráka do siete brankára Laca. Gól padol expresne v presilovke po piatich sekundách, keď sa nechal vylúčiť G. Saliji. Hostia zohrievali trestnú lavicu za sebou dovedna trikrát a domácim na optimálny rozjazd nebolo viac treba. Ich predchádzajúci zápas v Žiline sa zrušil po poruche elektriny a hlad po hokeji zo seba celú prvú tretinu aj vyžarovali. Vždy vtedy, keď Nitrania začali výraznejšie dobiedzať, tak ich schladili gólom. V 17. min Kútny zvýšil skóre po spolupráci s Rumpelom a 13 sekúnd pred prestávkou Paľov spomedzi kruhov bombou pod hornú žŕdku rozvlnil sieť tretíkrát. Nitrania si možno ani takú krutú nádielku nezaslúžili, vypracovali si zopár šancí, dvakrát Fabian i bratia Salijiovci však mierili nepresne.

Druhá tretina opäť vyšla lepšie ‚baranom‘, v 31. min sa pred bránkou najlepšie zorientoval Rumpel, potom síce Podstavek aj za pomoci obranného zákroku Cebáka v 33. min znížil, no ďalší gól do šatne Hezera, zblízka 16 sekúnd pred prestávkou, jasne ukázal, kto je pánom na ľade. V záverečnej tretine silnelo úsilie hostí skorigovať skóre a v 45. min sa to Königovi v presilovke s dvoma opakovanými strelami zblízka aj podarilo. Výraznejšie už Nitrania v ďalších minútach vývin zápasu neskomplikovali a domáci si poľahky očakávané víťazstvo aj ustrážili, aj keď v 58. min v presilovke nitriansku prehru zmiernil strelou od modrej Fabian. Presne 1:56 min pred koncom vsadili hostia na vabank pri power-play, no bez efektu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM