Monika Obrtalová Krimi

Podvodníci pripravili dôchodcov o šperky a 2-tisíc eur

Polícia pátra po páchateľoch, ktorí v stredu okolo obeda okradli starších manželov. Jeden muž a dve ženy vošli do bytu na Mládežníckej ulici v Banskej Bystrici pod zámienkou, že sú pracovníci sociálnej poisťovne a vracajú dôchodcom peniaze, ktoré za

Neznáma žena oslovila 80-ročnú majiteľku bytu pri výťahu keď sa vracala domov. Spýtala sa jej či má vydať z 500 eurovej bankovky polovicu – 250 eur. Páchatelia boli neodbytní a vošli do bytu. Dôchodkyňa išla do spálne, vybrala peniaze a keď prišla do obývačky, jedna zo žien sa jej spýtala či sa môže napiť. Spolu s poškodenou prešli do kuchyne. Manžel zostal v obývačke s dvomi neznámymi osobami, pričom jeden z páchateľov využil jeho nepozornosť a zo spálne im ukradol 2-tisíc eur a zlaté šperky v hodnote ďalších 2-tisíc eur. Potom ako sa poškodená vrátila s neznámou ženou do obývačky, páchatelia z bytu odišli.

Dôchodcom spôsobili krádežou škodu 4-tisíc eur. Všetci traja boli slušne oblečení a hovorili po slovensky. Muž bol vysoký približne 175 centimetrov a má okolo 30 rokov. Mal na krátko ostrihané tmavé vlasy. Ženy boli vysoké približne 168 až 170 centimetrov, vo veku okolo 25 rokov. Všetci boli v tmavom oblečení, muž mal na sebe oblek a ženy tmavé kabáty s kožušinou okolo krku. Na hlavách mali čiapky. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže, spáchaný v spolupáchateľstve, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM