Jakub Forgács Samospráva

Podľa neoficiálnych výsledkov voľby v Bystrici vyhral Nosko: Pod Urpín chce priniesť zmenu

Volebné miestnosti sa zatvorili iba pred pár hodinami a už poznáme neoficiálne výsledky boja o primátorské kreslo v Banskej Bystrici. Podľa nich si Banskobystričania zvolili nového primátora, Jána Noska.

Ilustračný obrázok k článku Podľa neoficiálnych výsledkov voľby v Bystrici vyhral Nosko: Pod Urpín chce priniesť zmenu
Zdroj: TASR

Ján Nosko (53), nezávislý kandidát s politickou podporou strán Smer-SD, SDKÚ-DS, SNS a SMS vyhral podľa neoficiálnych výsledkov boj o primátorské kreslo v Banskej Bystrici, kde volebná účasť dosiahla iba 32.55%. Porazil tak súčasného primátora, nezávislého kandidáta Petra Gogolu (47) a ďalších 13 protikandidátov.

Podľa Noska ľudia pod Urpínom hlasovali za zmenu, ktorú chce po svojom zvolení do mesta aj priniesť. „Výsledok je pre mňa do určitej miery prekvapením. Prekvapil ma najmä ten rozdiel, s ktorým som vyhral. Výsledok vnímam s pokorou a zároveň so zodpovednosťou. Ľudia hlasovaním vyjadrili, že chcú zmenu a ja sa budem snažiť zmenu aj priniesť,“ uviedol krátko po zverejnení predbežných výsledkov Nosko. Súčasne sa poďakoval všetkým, ktorí prišli voliť a tiež svojmu volebnému štábu a rodine.

Riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, ktorý kandidoval ako nezávislý s politickou podporou strán Smer-SD, SDKÚ-DS, SNS a SMS, síce v najbližších dňoch odíde z nemocnice na nové miesto, myšlienkami ale, ako sám povedal, z detskej kliniky celkom neodíde. „V nemocnici som prežil značný kus života, pokiaľ budem môcť, budem jej stále nápomocný,“ povedal.

Prvé kroky nového primátora na mestskom úrade budú viesť k samotným pracovníkom. „Moju pozíciu teraz prirovnám k tej, ktorú som mal v nemocnici. Tam sme si osvojili jednu filozofiu, jeden cieľ, za ktorým sme išli. To očakávam aj od pracovníkov úradu,“ uviedol. Pri svojej novej práci sa chce spoľahnúť hlavne na odborníkov, do najbližšieho okruhu si ale chce priviesť vlastných ľudí, na ktorých sa môže spoľahnúť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM