Jakub Forgács Krimi

Podgurážení bystrickí tínedžeri: Pozrite, čo vyvádzajú pod vplyvom a kde pijú najčastejšie!

V krčmách by im naliať nemali, mladí Banskobystričania sa ale vynašli. Poznáme miesta, kam sa v meste neplnoletí chodia schovávať s fľaškou. Policajti sú ale v strehu a podnapitý tínedžer sa môže zobudiť nielen s opicou, ale aj poriadnym problémom na krku.

Ilustračný obrázok k článku Podgurážení bystrickí tínedžeri: Pozrite, čo vyvádzajú pod vplyvom a kde pijú najčastejšie!

Ako sme vás informovali iba prednedávnom, mladí Banskobystričania nadmerným požívaním alkohol často riskujú vlastné zdravie či dokonca životy. Vo vyberaní si miest, kde popíjajú, sú často kreatívni. Banskobystrická polícia však dobre vie, kedy a kde ich hľadať.

„Najkritickejšie pre maloletých a mladistvých bývajú noci z piatka do soboty a zo soboty do nedele. Aj z tohto dôvodu počas víkendov býva posilnený výkon služby príslušníkov mestskej polície,“ uviedla Marianna Belancová, hovorkyňa mestskej polície v Banskej Bystrici.

Podľa jej slov mladiství popíjajú kdekoľvek na verejných priestranstvách. „Najčastejšie je to v parkoch – Mestský park, Park pod Pamätníkom SNP a parčík pod Národným domom. Veľmi zaujímavým miestom pre nich sa stáva Urpín pri malej železničnej stanici, netušiac, že aj sem chodia policajti robiť kontroly zamerané na požívanie alkoholu maloletými a mladistvými,“ spomenula hovorkyňa.

Mladí Banskobystričania, potúžení alkoholom, majú na rováši aj viaceré priestupky. „Najčastejšie je to znečisťovanie verejného priestranstva, a to rôznymi odpadkami, ktoré po sebe zanechávajú na mieste, kde popíjajú – prázdne fľaše sklené, plastové, obaly z džúsov a rôznych potravín. Ako by zabudli, že smeti patria do koša,“ dodala Belancová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM