Jakub Forgács Rôzne

Podarení havkáči sa okoloidúcim postarali o dobrú náladu: Roztomilé kúsky psíkov na bystrickom námestí!

Pohľad, ktorý vyčaroval mnohým okoloidúcim úsmevy na tvárach... Na Námestí SNP v Banskej Bystrici pobehovali štvornohí chlpáči, rozdávajúci radosť nielen najmenším Banskobystričanom. Havkáči však stvárali aj parádne psie kúsky.

Ilustračný obrázok k článku Podarení havkáči sa okoloidúcim postarali o dobrú náladu: Roztomilé kúsky psíkov na bystrickom námestí!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu zaplnili banskobystrické Námestie SNP malí štvornohí chlpáči. Mladí chalani a baby z Občianskeho združenia Psíčkari-ZV s tabuľkami „psia láska zadarmo“ zavítali do centra nášho mesta aj so svojimi psíkmi pri príležitosti Dňa psej lásky, ktorý zorganziovali.

Psíky sa venčili aj navzájom

„So svojimi vlastnými psíkmi sme rozdávali psiu lásku okoloidúcim, deťom, dospelým, starým ľuďom a komukoľvek, kto chcel ich lásku prijať. Chceli sme ukázať, že psík vie lásku dať kedykoľvek, kdekoľvek a strašne veľa. Bolo to pre potešenie okoloidúcich,“ uviedla Lucia Dvorská, členka Občianskeho združenia Psíčkari-ZV.

Tí, ktorí sa so psíkmi stretli na námestí, mohli pohladkať a pohrať sa s border kóliami, vipetami aj jorkšírom. Psíky však predvádzali aj parádne kúsky ako dog dancing, státie na zadných či ako vzájomné venčenie jedného havkáča druhým. „Niektoré psíky majú špeciálny výcvik a niektorí z našich členov sa v rámci voľného času venujú psím športom či dog dancingu,“ prezradila Dvorská.

Deti sa s nimi váľali po zemi

„Reakcie boli úžasné, deti sa hádzali psíkom okolo krku, váľali sa s nimi po zemi, hrali sa, ľuďom to vyčarovalo úsmevy na tvári. Odchádzali upokojenejší a s dobrou náladou,“ uviedla.

Pozrite si, ako vyzeralo rozdávanie psej lásky na banskobystrickom Námestí SNP v našej foto a videogalérii!

FOTO: Na bystrickom námestí rozdávali lásku chlpatí havkáči
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
VIDEO: Na bystrickom námestí rozdávali lásku chlpatí havkáči
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM