Monika Obrtalová Rôzne

Podali žalobu na vodiča autobusu z Polomky

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici dnes doručil na Okresný súd v Brezne obžalobu na vodiča autobusu, ktorý mal zapríčiniť tragickú nehodu vlaku s autobusom, pri ktorej 21. februára minulého roku na železničnom priecestí pri Polomke za

Železničné priecestie sa nachádza neďalekého lyžiarskeho strediska blízko tejto dediny v okrese Brezno, kam cestovali s ďalšími účastníkmi lyžiarskeho zájazdu. Prokurátor obžaloval vodiča zo spáchania prečinu všeobecného ohrozenia. Podľa poznatkov polície z vyšetrovania haváriu na železničnom priecestí spôsobil vodič autobusu. Ten mal vojsť s autobusom na vtedy nechránené železničné priecestie vtedy, keď sa k nemu blížil aj vlak. Jeho strojvodca zrážke napriek tomu, že použil rýchlobrzdu už nedokázal zabrániť.

Policajný zdroj uviedol, že vyšetrovanie spomínanej nehody sa oddialilo preto, že sa dlhší čas nepodarilo získať vyjadrenie od istej zahraničnej poisťovne, v ktorej bolo poistené dievča zo Srbska, ktoré sa pri nehode zranilo a bolo dlhšie hospitalizované v banskobystrickej Fakultnej nemocnici F. D. Roosevelta. Poisťovňa si preto chce na súde uplatniť náhradu za zdravotnú starostlivosť, ktorú musí zaplatiť nemocnici. Vyšetrovateľka spis odovzdala na prokuratúru koncom júna tohto roku.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM