Monika Obrtalová Rôzne

Pôda v meste bude žeravá...

Banskobystrické Námestie SNP sa 8. októbra zmení na festivalovú arénu, ktorej bude dominovať kulinárske umenie. Mesto Banská Bystrica v spolupráci s agentúrou Gee & Stone pripravili gastronomický festival zameraný na grilovanie s názvom Grilliada. At

„Cieľom festivalu je vytvoriť oficiálny lokálny produkt mesta, ktorý by obohatil ponuku reštaurácií, zvýšil atraktívnosť mesta a prilákal viac turistov,” vysvetľuje primátor Banskej Bystrice Peter Gogola. Šampiónom festivalu sa stane jedna zo 16 miestnych reštaurácií, ktorá ponúkne návštevníkom Grilliady najchutnejšie grilované rebierka. O víťazovi rozhodne verejnosť, pretože v každom zo súťažných stánkov budú môcť návštevníci odovzdať, v prípade spokojnosti, svoj has.

Myšlienka: z lokálnych surovín za účasti miestnych reštaurácií vytvoriť lokálny produkt, má ambíciu pomôcť rozvoju cestovného ruchu v Banskej Bystrici. Gastronomický festival Grilliada okrem grilovaných rebierok z kuchyne miestych majstrov šéfkuchárov prinesie na Námestie SNP aj množstvo sprievodných podujatí, súťaží, atrakcií pre deti, dobrých rád pre kulinárskych nadšencov. Tvárou festivalu je uznávaný odborník v oblasti gastronómie Jaroslav Žídek, ktorý odkazuje: „Pôda v meste bude žeravá“.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM