Jakub Forgács Kultúra

Pod Urpínom si môžete zalistovať históriou: Spoznajte archeologické prieskumy z nášho územia

V nedeľu o 15:00 sa môžete v Matejovom dome vrátiť späť do histórie a zoznámiť sa s archeologickými prieskumami a vykopávkami z nášho územia. Nenechajte si ujsť voľné pokračovanie úspešného podujatia s časopisom Permon.

Ilustračný obrázok k článku Pod Urpínom si môžete zalistovať históriou: Spoznajte archeologické prieskumy z nášho územia
Zdroj: Dnes24.sk

Zažite októbrové popoludnie s archeológm Martinom Kvietkom na tému Čo skrýva zem. Spoznajte archeologické prieskumy Stredoslovenského múzea v rokoch 2011 – 2013 počas cyklu Listovanie históriou s Permonom. Program pripravil Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci so Stredoslovenským múzeom v Banskej Bystrici a časopisom Banskobystrický Permon.

Spolupráca s časopisom Permon vznikla pri príležitosti osláv jubilejného 10. ročníka jeho existencie. Podľa vyjadrenia členov redakčnej rady Permonu „je malým zázrakom, že časopis distribuovaný zadarmo, bez akéhokoľvek inzertného priestoru s ideou propagovať históriu mesta a regiónu v čase hospodárskej krízy začal písať už desiaty rok svojho pôsobenia na slovenskom mediálnom trhu.“ Kolektív autorov sa môže okrem jubilejného výročia svojej práce, pochváliť aj Cenou mesta, ktorú si 7. marca prevzali z rúk primátora mesta Petra Gogolu.

Vstupné na toto podujatie je 2 eur. Viac informácií sa dozviete na stránke http://www.stredoslovenskemuzeum.sk/.

Foto: Matej Kapusta

V meste pod Urpínom si môžete zalistovať históriou: Spoznajte archeologické prie
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM