Jakub Forgács Správy

Pod Urpínom sa degustovalo vo veľkom: Bystrické námestie sa zmenilo na vínnu cestu

Víno tieklo v našom meste potokmi! Námestie SNP sa totiž na pár hodín stalo najmenšou, ale tiež najbohatšou vínnou cestou. Viac sa dozviete vo fotoreportáži...

Ilustračný obrázok k článku Pod Urpínom sa degustovalo vo veľkom: Bystrické námestie sa zmenilo na vínnu cestu
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Netradičný pohľad sa v sobotu popoludní naskytol na banskobystrickom Námestí SNP. Ľudia postávali s pohármi v ruke, degustovali kvalitné značkové vína a živo o nich diskutovali. Len do 18:00 ich organizátori narátali vyše 600, čo bolo oveľa viac než vlani na nultom ročníku. Bystričania si v rámci Vínšpacírky mohli vyskúšať aj sabráž (otváranie fľaše pomocou šable či pohára) a zapojiť sa do súťaží o kvalitné vína.

Organizátorom 1. ročníka vínnej cesty Vínšpacírka v Banskej Bystrici sa tak podarilo dostať stovky ľudí do centra mesta a navyše, do hornatej oblasti Banskej Bystrice priniesť atmosféru viničových nížin. Prialo im aj počasie.

„Nešlo nám o to urobiť z Banskej Bystrice vinársku oblasť, ale zorganizovať vinársku akciu, ktorá vráti život do centra mesta a priláka aj návštevníkov z iných miest,“ konštatoval predseda Cechu hostinských Ladislav Lukáč. Cech združuje 14 kaviarenských a reštauračných prevádzok, ktoré sídlia na námestí. V siedmich z nich dnes prezentovalo svoje vína vyše 20 vinárov a vinárstiev zo Slovenska i Čiech.

Pozrite si našu fotogalériu z bystrickej vínnej cesty!

Zdroh: TASR / Global24

Vínna cesta na Námestí SNP v Banskej Bystrici
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM