Jakub Forgács Rôzne

Pochutnajte si na veľkonočných trhoch v Bystrici: 5 špecialít, ktoré nás zaujali najviac

Sviatky jari sa nezadržateľne blížia. Cítiť to aj v uliciach Banskej Bystrice, kde sú už v plnom prúde veľkonočné trhy. Zavítali sme priamo na ne. A pozreli sme sa aj na to, aké špeciality môžete na mieste okoštovať. Ktoré nás zaujali najviac?

Ilustračný obrázok k článku Pochutnajte si na veľkonočných trhoch v Bystrici: 5 špecialít, ktoré nás zaujali najviac
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrické veľkonočné trhy sa pod Urpínom začali už v utorok a potrvajú presne týždeň. Námestie SNP tak zaplnili stánky nielen s remeselnými výrobkami, korbáčmi či kraslicami, ale tiež dobrotami, na ktorých si návštevníci trhov môžu pochutiť. Prinášame vám prehľad jedál z trhov v Bystrici, ktoré nás zaujali najviac:

Poplamúchy (Foto č. 2 a č. 3)

Tradičnou dobrotou, ktorá na tradičných trhoch chýbať nemôže, sú poplamúchy. V stánku na banskobystrickom námestí ich nájdete v troch príchutiach: slaninkové s bryndzou a cibuľkou, syrové s bryndzou a Nivou a klobáskové s bryndzou a cibuľkou. Práve slaninkové nám odporučili aj samotní predajcovia, ktorí ich pripravujú v peci priamo pri stánku. Všetky príchute kúpite po 2,50 eur

Špirálky (Foto č. 4)

Pokiaľ chcete niečo rýchle, skôr chuťovku na zahnanie malého hladu, môžete si kúpiť špirálky. Ide o opečené zemiaky, nakrájané na kolieska. Tie sa následne pripravujú vo friťáku a sú veľmi podobné čipsom. Na veľkonočných trhoch si ich môžete dopriať za 1 eur.

Trdelníky (Foto č. 5)

Chutné trdelníky asi netreba predstavovať nikomu, patria k tradičným dobrotám trhov. Tieto sladké pochúťky potešia hlavne maškrtné jazýčky. A veru, výber ich príchutí je pestrý aj na trhoch v centre mesta, hoci najvychytenejšia je podľa predajkyne práve orechová. Kúpite ho za 2,50 eur, rovnako ako ďalšie príchute.

Domáce vína (Foto č. 6)

Ak máte chuť radšej na niečo, čo zaženie váš smäd, za vyskúšanie určite stoja aj domáce vína. Ako sme sa dozvedeli, výber je u zákazníkov rôznorodý. Niekto má rád sladšie, polosladšie, suchšie vína. A čo typy predajkyne? Ríbezľová a bazová príchuť sú veľmi dobré, kto má rád sladšie, pochutí si určite na višňovej. Za 7,5 dcl fľašky zaplatíte od 2,50 do 3,50 eur.

Medoviny s príchuťou (Foto č. 7)

Na veľkonočných trhoch nenájdete iba tradičnú medovinu, ale aj s príchuťami. Ide o klasickú medovinu, do ktorej je pridaná buď esencia alebo výťažok. Predáva sa po pohárikoch aj vo fľaškách, pričom cena za fľašku je 5 – 6 eur. Medzi príchuťami nechýbajú ani čučoriedková, karamelová či orechová, no v stánku nám odporučili hlavne zázvorovú a chilli.

Čítajte tiež:

Veľkonočné trhy v Bystrici sa už nezadržateľne blížia: Preštudujte si PROGRAM na Námestí SNP

Pozrite si v našej foto a videogalérii zábery z banskobystrických veľkonočných trhov!

Veľkonočné trhy na bystrickom námestí v OBRAZOCH
35
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Veľkonočné trhy na bystrickom námestí v OBRAZOCH
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM