Monika Obrtalová Rôzne

Počet mestských úradníkov sa vrátil k stavu pred rokom

Vedenie Banskej Bystrice znížilo počet úradníkov banskobystrického mestského úradu v miernej verzii. Kým v minulom roku vzrástol počet úradníkov z 219 na 234, k začiatku apríla rozviazalo mesto pracovný pomer dohodou s 13 úradníkmi, jeden je vo výpov

Zamestnanci mali tiež napísať motivačné listy o svojom prínose pre úrad. Jeden úradník rozviazal pracovný pomer na vlastnú žiadosť, mestský úrad tak bude mať opäť 219 zamestnancov ako pri nástupe súčasného vedenia mesta. “Je to len zhoda náhod, netreba nič hľadať za tým, že to takto vyšlo,“ podotkol Rybár.

Vlaňajšie zvýšenie počtu úradníkov o 15 bolo dôsledkom novej organizačnej štruktúry zavedenej v lete. "Cieľom organizačných zmien bolo nastaviť efektívne fungujúci úrad, ktorý bude ústretový voči občanom,“ povedal vlani o novej štruktúre úradu Rybár. Aktuálne však avizuje ďalšie zmeny. „Organizačnú štruktúru vnímame ako dynamický nástroj, ktorý je potrebné priebežne aktualizovať, aby pružne reagoval na neustále sa meniace potreby života v meste,“ tvrdí najnovšie prednosta.

V krátkom čase plánuje zriadiť oddelenie kontroly, ktoré má dohliadať na čierne stavby či iné porušovanie predpisov v meste. Úradníci by tiež podľa požiadavky vedenia mesta mali pracovať dlhšie. Kým podľa pôvodnej kolektívnej zmluvy bol ich pracovný čas 37,5 hodiny týždenne, do novej kolektívnej zmluvy Rybár presadzuje 40 hodín.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM