Michaela Mozolányová Samospráva

Pobúrení poslanci o najnovšom čísle krajského mesačníka: Zmenil sa na plátok Mariana Kotlebu!

Väčšina článkov najnovšieho čísla krajského mesačníka je venovaná županovi Marianovi Kotlebovi a jeho názorom, a tiež útokom na krajské zastupiteľstvo či predchádzajúce vedenie kraja bez vyjadrenia protistrany.

Ilustračný obrázok k článku Pobúrení poslanci o najnovšom čísle krajského mesačníka: Zmenil sa na plátok Mariana Kotlebu!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Mesačník Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktorý vydáva krajská samospráva v náklade 240-tisíc kusov a distribuuje ho do schránok občanom, sa zmenil na politický plátok predsedu BBSK Mariana Kotlebu a jeho Ľudovej strany Naše Slovensko. Takto zhodnotili jeho aktuálne druhé tohtoročné číslo predsedovia dvoch najsilnejších poslaneckých klubov v Zastupiteľstve BBSK Ľubica Laššáková a Ladislav Kukolík.

Obsah vzbudil pozornosť

Najnovšie číslo mesačníka neobsahuje žiadne informácie o činnosti organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, krajských poslancov či o dôležitých udalostiach v kraji, ale väčšina článkov je venovaná Kotlebovi a jeho názorom a tiež útokom na krajské zastupiteľstvo či predchádzajúce vedenie kraja bez vyjadrenia protistrany.

Na titulke je článok Marian Kotleba oslobodil Úrad BBSK o tom, že 14. marca, „v deň slávneho 75. výročia slovenskej štátnosti“, dal Kotleba z budovy Úradu BBSK zvesiť vlajku Európskej únie. V čísle je aj článok o úspechoch slovenského štátu z rokov 1939 – 1945, kde sa píše napríklad to, že za prezidenta Tisa „sa žilo ako v nebi“, rozhovor s Kotlebom nazvaný Sto dní boja proti politickej mafii či článok Marian Kotleba bojuje za bezpečnosť.

Podľa Ľubice Laššákovej, predsedníčky klubu Smer-SD – KDH, ktorý má v Zastupiteľstve BBSK väčšinu poslancov, je maximálne nekorektné, keď sa noviny platené z peňazí všetkých občanov kraja menia na politický plátok.

Laššáková: Demagógia za peniaze občanov

„Ako si predseda dovoľuje všetkých občanov týmto obťažovať? Je to čistá demagógia za peniaze občanov,“ povedala Laššáková. Predseda klubu nezaradených poslancov Ladislav Kukolík je z najnovšieho čísla mesačníka Náš kraj nepríjemne prekvapený.„Pred­seda Kotleba v ňom propaguje politické názory svoje a svojej politickej strany a to nie je slušné,“ povedal Kukolík. Dodal, že tejto téme by sa mali poslanci venovať na piatkovom zasadnutí.

Najnovšie číslo mesačníka Náš kraj pobúrilo v Banskej Bystrici aj poslancov mestského zastupiteľstva. Na návrh poslankyne Ľudmily Priehodovej prijali k nemu na utorkovom zasadnutí uznesenie v znení: „Mestské zastupiteľstvo sa dištancuje od vyhlásení predsedu BBSK v mesačníku Náš kraj o oslobodení od Európskej únie a osláv 75. výročia slovenskej štátnosti.“

Hovorca BBSK Miroslav Belička zatiaľ neodpovedal na otázky, ktoré mu agentúra SITA k tejto téme poslala v utorok.

Foto: ilustračné

Noviny náš kraj - mesačník BBSK
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM