Michal Majer Basketbal

Po výbornom výkone zaslúžené víťazstvo

V 27. kole basketbalovej extraligy mužov zažil nový tréner ŠKP Doušek premiéru pred domácim publikom. A tá bola mimoriadne vydarená! Hoci na bystrickú palubovku zavítal druhý tím tabuľky zo Spišskej Novej Vsi, domáci sa ho vôbec nezľakli. Práve naopa

ŠKP Banská Bystrica – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 95:76 (48:39)

(21:20, 27:19, 24:20, 23:17)

Trestné hody: 18/23 – 21/33 Trojky: 7 – 5 Fauly: 26 – 25

BB: Velčić 17 (3), Rendla 15 (1), Grznár 15, Dorazil 14, Immink 13 (1) (Marchyn 9 (1), Körner 6, Koczkáš 4, Cvitanović 2, Piták 0), vyfaulovaní: Dorazil (35. min), Körner (39. min)

SNV: Johnson 21, Jefferson 16 (2), Mróz 7 (1), Demečko 4, Mielczarek 3 (Baťka 16 (1), Bartoš 7 (1), Š. Bečarik 1, Lenárt 1, Kovalík 0, Ulman 0), vyfaulovaný: Mielczarek (34. min)

Rozhodovali: Tomáš Lukáč, Vladimír Mlynský, Slavomír Turčina

S mužstvom Banskej Bystrice to pred týmto zápasom nevyzeralo vôbec ružovo. Posledné víťazstvo, aj vďaka štrajku rozhodcov, zaknihovali pred viac než mesiacom, v tabuľke im patrí posledné miesto a od úvodu minulého týždňa došlo aj ku zmene trénera, keď Jozefa Lovíka nahradil Ľubomír Doušek. Ten v úvodnom zápase na palubovke Handlovej veľa dôvodov na radosť nemal, keď jeho noví zverenci prehrali až o 34 bodov. Prvé domáce vystúpenie ŠKP pod jeho taktovkou však vyšlo nad očakávanie dobre. A to aj napriek tomu, že pod Urpín zavítal jeden z najlepších tímov súťaže.

Úvodná štvrtina zápasu bola veľmi vyrovnaná a Spišská Nová Ves v nej ukázala, prečo jej v aktuálnej tabuľke patrí druhé miesto a predviedla niekoľko pekných akcií. Domáci napriek tomu takmer celú úvodnú štvrtinu vyhrávali, hoci na viac ako 6 bodov sa im odskočiť nepodarilo. Úvodná časť hry nakoniec skončila tesným vedením Bystrice o jediný bod 21:20.

V druhej štvrtine sa obraz hry veľmi nezmenil. Domáci aktívne napádali súpera pri rozohrávke a robili mu tým nemalé problémy. Skóre narastalo len pomaly a žiadny z tímov nešiel do väčšieho bodového trháku. Keď už sa zdalo, že do druhého polčasu budú tímy nastupovať plece pri pleci, vzal zodpovednosť na svoje plecia Immink, ktorý necelé tri minúty pred koncom natiahol úspešnou trojkou rozdiel na 7 bodov. Keď v závere pridal ten istý hráč ďalších 5 bodov z trestných hodov, do šatne odchádzala Bystrica so sľubným 9-bodovým náskokom.

V úvode druhého polčasu pokračovali domáci v aktívnej hre. Keď k tomu pridali aj výborné doskakovanie a vysokú úspešnosť pri trestných hodoch, skóre začalo utešene narastať v prospech ŠKP. Prím mal najmä Peter Dorazil, vďaka ktorého úspešným 2-bodovým pokusom narástol rozdiel medzi tímami až na 17 bodov. Stav bol síce prekvapujúci, úplne však odrážal realitu na palubovke. Domáci hrali v pohode a hoci Spišská Nová Ves v závere štvrtiny znížila, Bystričania mali pred záverečnou časťou hry pohodlný 13 bodový náskok.

Ten sa im v úvode poslednej štvrtiny podarilo ešte zveľadiť a 7 minút pred koncom tak svietil na ukazovateli stav 82:64. Hoci sa Spišiaci nadýchli k záverečnému finišu a znížili na rozdiel 11 bodov, bolo to z ich strany všetko. Domáci si svoje vedenie bezpečne ustrážili. Bodku za stretnutím dal jeden z najlepších hráčov v zápase Immink a uzavrel tak stav z pohľadu domácich na 95:76.

mm

Tabuľka po 27. kole

  1. BK SPU NITRA – 36 bodov
  2. 04 AC LB SPIŠSKÁ N. V. – 35 bodov
  3. MBK RIEKER KOMÁRNO – 34 bodov
  4. ASTRUM LEVICE – 32 bodov
  5. BK VÁHOSTAV ŽILINA – 31 bodov
  6. MBK HANDLOVÁ – 31 bodov
  7. BK ISKRA SVIT – 30 bodov
  8. BK INTER BRATISLAVA – 27 bodov
  9. BC PRIEVIDZA – 27 bodov

10. ŠKP BANSKÁ BYSTRICA 26 11. BASKETBAL PEZINOK – DNF

Po výbornom výkone zaslúžené víťazstvo
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM