Michal Majer Futbal

Po piatich rokoch víťazstvo nad Ružomberkom!

V poslednom kole jesennej časti futbalovej Corgoň ligy nastúpili hráči Dukly Banská Bystrica v "malom derby" proti Ružomberku. S týmto súperom sa im nikdy príliš nedarilo, preto boli diváci zvedaví, či sa Dukle po viac než piatich rokoch po

Dukla B. Bystrica – MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

Gól: 81. Hesek. Rozhodca Horváth, ŽK: Pečovský – Gallo, 1410 divákov.

//Dukla B. Bystrica:// Boroš – Poljovka, Adámik, Hlinka, Savič – Turňa (35. Hesek), Pečovský, Pleva, Brašeň (77. Uškovič) – Pich, Gajdoš (88. Vajda)
//MFK Ružomberok:// Hrdlička – Gallo, J. Maslo, Kostelný, P. Maslo – Bielák (84. Radič), Sivčevič – Ďubek, Chovanec, Hoferica (70. Pilár) – Krolpa

Od premiéry nového trénera Štefana Zaťka na Štiavničkách sa očakával plný bodový zisk, najmä keď Dukla ťahala šesťzápasovú šnúru bez prehry. Na svojho súpera však pekné spomienky z predchádzajúcich duelov nemala, vyše päť rokov nad ním doma nevyhrala, o to viac po víťazstve túžila. V prvom polčase sa obe mužstvá dosť trápili, čo viac vyhovovalo hosťom z Ružomberka. Pomýšľali dokonca na útok a v 28. min po hlavičke Kostelného sa im mohla odvaha aj vyplatiť, nebyť zákroku Boroša. Dukla brankárovi Hrdličkovi podkurovala viac, v 11. min po Gajdošovom priamom kope z voleja namieril Adámik vedľa a neškodne skončili aj slabé strelecké pokusy z diaľky Plevu v 20. min a Gajdoša o sedem minút neskôr.

V druhom polčase sa čakalo oživenie Dukly a aj nejaký nápad, ako prekonať obranný val Ružomberka. Hostia s deväťzápasovou šnúrou bez víťazstva si udržiavali nádej na prelomenie nepríjemnej bilancie aj preto, že na kopačkách súpera sa množili nepresnosti. V 53. min mohol domácich za bezradnosť potrestať po strele a zákroku Boroša spoza 16-ky Ďubek. Najviac vzruchu spôsobila medzi podchladenými divákmi 68. minúta – po centri Poljovku loptu dobre netrafil Hesek a zmaril tak zblízka možno posunúť Duklu do vedenia. V 81. sa Dukla konečne dočkala, po rohu Gajdoša predĺžil loptu Uškovič a osamotený Hesek pri vzdialenej žrdi bez problémov otvoril skóre. O pár sekúnd neskôr odmietol vyrovnať Sivčevič, keď z desiatich metrov netrafil bránku.

Zdroj: TASR

Po piatich rokoch víťazstvo nad Ružomberkom!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM