Michal Majer Hokej

Po nevýraznom výkone výhra po nájazdoch

Po domácom víťazstve nad Zvolenom sa banskobystrickí Barani predstavili v ďalšom stredoslovenskom derby proti Martinu. V zostave s viacerými juniormi sa hráčom spod Urpína podarilo v prvej tretine streliť dva góly, ale potom prebrali iniciatívu Marti

MHC Mountfield – HC'05 Banská Bystrica 2:3 pp a sn (0:2, 1:0, 1:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 37., 55. Velebný – 3. Macejka, 15. Hudec, rozhodujúci nájazd premenil Macejka.

Rozhodovali: Müllner – M. Orolin, Horínek, vylúčení: 4:8, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1792 divákov

Hoci hostia nastúpili bez piatich hráčov aj v Martine potvrdili, že ich výborné výkony nie sú náhodné. Opäť im vyšiel začiatok. Už v 3. minúte premenil Macejka trestné strieľanie za prísne posúdený faul Novotného. V prvej tretine sa hral zaujímavý hokej. Akcie sa striedali na oboch stranách. Martinské útočné pokusy končili na obrane hostí a pozornom Šimonovičovi. Bystričania sa presadili v tejto časti ešte raz. V 15. minúte rozhodca až po porade s videorozhodcom uznal gól Hudeca, od ktorého korčule sa odrazila strela Cebáka do martinskej bránky.

V druhej tretine sa skóre dlho nemenilo. Šimonovič viackrát podržal svojich spoluhráčov a vyznamenal sa aj Križan, ktorý v 26. minúte zneškodnil nájazd Hvilu. Až v 37. minúte sa pri presilovke Martina bombou od modrej presadil Velebný a znížil. V tretej tretine martinskí hokejisti poriadne pritlačili a zatlačili hostí do defenzívy. Nevyužili však takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, viackrát zaváhali v streľbe a gólman Šimonovič bol až do 55. minúty neprekonateľný. Vtedy však druhýkrát trafil Velebný a zaslúžene vyrovnal. V riadnom hracom čase ani v predĺžení už gól nepadol a tak o víťazstve hostí a dvoch bodoch pre Banskú Bystricu rozhodol v samostatných nájazdoch Macejka.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM