Michal Majer Hokej

Po hodoch bolenie brucha

Výborné výkony banskobystrických hokejistov proti Popradu a Slovanu už nemali pokračovanie v Košiciach. Hoci barani to proti východniarom nevedia, prehra o päť gólov sa určite nečakala.

C Košice – HC'05 Banská Bystrica 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Góly: 16., 56. Gron, 23. Andrašovský, 32. Jenčík, 33. Frolík. Rozhodovali: Kubuš – Gajan, Tornay, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, striedanie: 33. Fedor namiesto Šimonoviča, 6253 divákov

Košičania začali v Steel aréne tradične tlakom a už v 2. minúte počas presilovej hry mal dobrú príležitosť Bartoš, ale nedokázal ju premeniť na vedúci gól. Hostia dobre bránili a o pár sekúnd vystrelil spoza domáceho obrancu Hvila, no košický gólman si s jeho tvrdou strelou poradil. O štyri minúty na to mali domáci opäť početnú výhodu o jedného hráča, Gron časovanou prihrávkou našiel pred bránkou hostí Andrašovského, ktorý ju nezužitkoval. „Oceliari“ pokračovali v kombinačnej a útočnej hre, avšak dobré šance Deyla a Kristeka zostali nevyužité. Domáci sa predsa len dočkali v 16. minúte, keď počas tretej presilovky Bartoš spoza brány poslal puk Gronovi a ten z pravej strany trafil pomedzi Šimonovičove betóny – 1:0. Vzápätí našiel Fabuš peknou zadovkou Jenčíka, ale brankár hostí sa nenechal prekvapiť.

Vstup do druhého dejstva vyšiel lepšie domácim, ktorí v oslabení zvýšili na 2:0. Jenčík vypichol v obrannej tretine puk, spoločne s Andrašovským sa dostali do prečíslenia a druhý menovaný blafákom nedal Šimonovičovi šancu. V 29. minúte sa do rovnakej situácie dostali Frolík s Bálažom, ale stav sa nezmenil. Košičania však skórovali o tri minúty neskôr, keď Fabuš krížnou prihrávkou našiel Šedu, ten jemne priťukol Jenčíkovi, ktorý zvýšil na 3:0. O štyridsať sekúnd Baláž svoju individuálnu akciu ešte nezakončil, ale Frolík po následnej dorážke vyhnal Šimonoviča z bránky, keď upravil na 4:0. Hostia odpovedali individuálnou akciou Rumpela, ktorý však zoči-voči Hudáčkovi napálil iba konštrukciu bránky.

V záverečnej dvadsaťminútovke hostia zvýšili iniciatívu, neustále narúšali kombinačnú hru domáceho tímu, ktorý však hral aj v defenzíve veľmi pozorne. Z obrany prechádzali do rýchlych protiútokov a tým otupili snahu hostí dosiahnuť aspoň čestný úspech. V závere poslednej tretiny Košičania vystupňovali tempo a v 56. minúte po ideálnej prihrávke Bartoša zvýšil Gron na 5:0. V posledných troch minútach mali Banskobystričania výhodu presilovej hry, ktorú nedokázali využiť a z Košíc odchádzali naprázdno.

Zdroj: TASR

kebbhokej
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM