Jakub Forgács Rôzne

Po dlhých mesiacoch sa konečne dočkáme: V centre Bystrice už vyrastajú letné terasy

Jar už naplno cítiť aj pod Urpínom. Teplé počasie neprehliadli ani prevádzkari na Námestí SNP. Tí využili príležitosť a pre ľudí opäť stavajú letné terasy aj posedenia pred ich podnikmi.

Ilustračný obrázok k článku Po dlhých mesiacoch sa konečne dočkáme: V centre Bystrice už vyrastajú letné terasy
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Nejeden Banskobystričan si teplé dni v našom meste automaticky spojí aj s chvíľami posedenia pod letnými terasami podnikov. Ako sme sa presvedčili na vlastnej koži, tešiť sa na ne môžeme aj tento rok. Ak sa totiž v týchto dňoch prejdete banskobystrickým Námestím SNP, všimnete si, ako tam letné terasy a posedenia pre návštevníkov postupne pribúdajú.

Ako sme zistili, Bystričania sa z toho tešia. „Radšej s kamoškami posedíme na slniečku ako vnútri. Aspoň trochu pochytáme bronz,“ prezradila pre Bystrica 24 Andrea, ktorá nám spomenula, že pár takýchto dámskych jázd si už tento rok užila, ale keď sa oteplí, vychutná si ich ešte viac.

„Letné terasky mám rada. Naše námestie je predsa krásne, tak sa ním treba pokochať a najlepšie to ide pri vychladenom pivku. Myslím, že aj obchodníci dobre vedia, čo sa ľuďom páči, a tak využijú možnosť, postaviť si ich, v čo najhojnejšom počte,“ pokračovala vysokoškoláčka Livka (23).

Posedenie vonku plánuje využiť aj Sásovčan Michal s kamarátmi. „Keď sa ešte trochu viac oprie slnko a slečny zhodia prebytočné oblečenie, vtedy je na námestí najkrajšie. Ak teda s partiou vyrazíme len tak do ulíc alebo sledovať blížiace sa hokejové majstrovstvá, určite radi posedíme vonku,“ objasnil s úsmevom svoje úmysly.

Pozrite si v našej foto a videogalérii prípravu letných terás a posedení pred podnikmi v centre mesta!

Čítajte tiež:

Radosť pre oči v Bystrici, takto krásne rozkvitlo mesto: Jarné obrázky, čo vám pohladia dušu

V meste opäť vyrastajú letné terasy: Bystričania sa na ne tešia
8
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
V meste opäť vyrastajú letné terasy: Bystričania sa na ne tešia
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM