Monika Obrtalová Futbal

Po divokom priebehu šťastnejšia Dukla

Ak v doterajšom priebehu jarnej časti futbalovej Corgoň ligy Duklu šťastie skôr obchádzalo, v sobotu si ho nabrala plným priehrštím. V domácom zápase proti Prešovu totiž hrala väčšinu zápasu presilovku o jedného hráča a dvakrát dokonca vyhrávala, ale

Dukla B. Bystrica – Tatran Prešov 3:2 (0:0)

Góly: 54. Hučko, 71. Uškovič, 87. Brašeň – 61. a 84. Žůrek

Rozhodca: Prešinský, ŽK: Hučko, Považanec – Macko, ČK: 29. Krajník za faul na Johancsika, 920 divákov

Dukla B. Bystrica: Pindroch – Turňa, Poljovka, Kupčík (46. Brašeň), Hučko – Pančík, Pečovský, Hlinka, Johancsik (64. Uškovič) – Slančík (83. Prekop), Považanec

Tatran Prešov: Plánička – Papaj, Farbák, Krajník, Vršajevič – Vyskočil (33. Belák), Petráš, Macko, Baláž (55. Piter-Bučko) – Žůrek, Meszároš (77. Bernardo)

Obom mužstvám išlo o veľa – domácim o pohárové umiestenie v tabuľke, hosťom o záchranárske body. Tabuľkový rozdiel sa však na ihrisku vôbec neprejavil, hra upadla do bezmyšlienkovitých útokov a za celý polčas sa nenašiel nikto, kto by trafil medzi tri žrde. Najdôležitejší okamih tak pramenil z faulu. V 29. min stratil loptu v strede poľa Papaj a nebyť nekompromisného zákroku Krajníka, tak by sa Johancsik rútil sám na brankára Pláničku. Za faul si vyslúžil Krajník červenú kartu a Dukla mohla rozvíjať stratégiu už v početnej výhode. Veľa však toho nevymyslela a ucelené akcie by diváci zrátali na prstoch jednej ruky. Spočiatku boli v zápase aktívnejší hostia. V 10. min Macko po nahrávke Žureka v nádejnom postavení namieril ponad, o päť minút neskôr po kikse Kupčíka sa zo šance Žureka zrodil len rohový kop. Až potom pohrozili domáci. Slančík nahral z krídla a ak by Považanec napálil loptu dôraznejšie, do prázdnej bránky by asi trafil. Od vylúčenia Krajníka sa hostia zamerali viac na obranu a s úspechom. Gól neinkasovali ani v 44. min po rohu Slančíka a hlavičke Kupčíka tesne vedľa ľavej žrde. V 45. min ukázali Prešovčania, že ohroziť Pindrocha by mohli aj z diaľky – asi z 30 metrov strieľal Petráš síce razantne, no nepresne.

Po zmene strán trafil vzduch nad brvnom prudkou strelou spoza šestnástky aj Pečovský. V 54. min bol už presnejší Hučko, keď k úvodnému gólu mu pomohol teč Farbáka. Netrvalo dlho a tešili sa aj Prešovčania. Po spolupráci s Belákom zvládol situáciu jedného na jedného perfektne Žůrek a popri vybehnutému Pindrochovi v 61. min vyrovnal. Najkrajšiu akciu zápasu vymyslel Turňa, ktorý sprava prudko v páde z pravého krídla nahral a pred bránkou sa striedajúci Uškovič v 71. min nemýlil. Hosťom slúžilo ku cti, že bojovali a dočkali sa aj ovocia. V 84. min domáca obrana zaspala a úplne voľný Žůrek zblízka vyrovnal. Nakoniec spečatil víťazstvo Dukly v 87. min Brašeň presnou strelou k žrdi, ktorej predchádzal utešený volej Hučka do brvna.

Zdroj: TASR

Po divokom priebehu šťastnejšia Dukla
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM