Monika Obrtalová Rôzne

Plážové kúpalisko stále nedoriešené

Poslanci mestského zastupiteľstva dnes rokovali o viacerých otázkach týkajúcich sa priamo Banskej Bystrice a jej občanov. Témou číslo jedna bolo vystúpenie Juraja Sninského k problematike plážového kúpaliska a pripomienky jednotlivých poslancov, podľ

Výstavba inžinierskych sietí, s ktorými sa v pôvodnom projekte nepočítalo, si vyžiadala nové investície, no investor sa zaviazal do konca júna tohto roka 3, 7 milióna eur preinvestovať. „30. júna bude plážové kúpalisko dokončené tak ako sme plánovali. Nič sa nemení a Bystričania ani poslanci sa nemusia ničoho obávať,“ vyjadril sa investor projektu Juraj Sninský.

Poslancov mestského zastupiteľstva zaujímala okrem finančnej stránky aj finálna podoba areálu kúpaliska. „Sľúbili ste nové ihriská, počítalo sa aj s amfiteátrom či bežeckou dráhou, predtým tam bolo 15 atrakcií, teraz už len jedenásť. Nepredložili ste nám nijakú dokumentáciu o zmene plánovaného projektu ani ste nepredložili rozpočet jednotlivých položiek stavby,“ vyjadril svoj názor na celú situáciu poslanec Banskobystrickej alternatívy Milan Lichý. „Amfiteáter sme nezrekonštruovali kvôli tomu, že Mesto Banská Bystrica plánuje podobnú záležitosť v blízkej budúcnosti. Bežeckú dráhu sme nezrealizovali kvôli súkromným pozemkom, cez ktoré by viedla. A čo sa týka peňazí, nemám problém predložiť kedykoľvek podrobnú správu o finančnom stave projektu,“ bránil sa investor.

Okrem spomínaných pripomienok sa poslanci pýtali aj na jazero v areáli kúpaliska, v ktorého okolí by mala byť čoskoro pláž, no zatiaľ bez možnosti plávania. „Plánujeme zainvestovať aj do tejto záležitosti, aby sa tu mohli ľudia nielen opaľovať ale aj kúpať. Budeme to riešiť však až v roku 2011 alebo 2012,“ povedal Sninský. V rovnakom období by mala prísť na rad aj výstavba rybárskej bašty v strede jazera, ktorá bude návštevníkom slúžiť ako reštaurácia. „Zachovali sme nezmenené vstupné. Celodenný lístok pre dospelého bude 3 eurá a pre deti 1, 50 eur. Zachovali sme zľavy aj pre dôchodcov a takisto aj pri vstupe do areálu po 16.00 hodine,“ informoval investor.

K nezodpovedaným otázkam, na ktoré sa nenašli odpovede ani na mestskom zastupiteľstve stále patrí rekonštrukcia toaliet či výstavba nových stánkov s občerstvením. Návštevníci sa teda budú musieť dočasne uspokojiť s toaletami v priestoroch krytej plavárne a opäť vyčkávať v rade pred stánkom s občerstvením niekoľko minút. Plážové kúpalisko na Štiavničkách otvárajú už túto nedeľu 30. mája. Od nedele do utorka 1. júna bude vstup na kúpalisko pre všetkých návštevníkov zadarmo.

moo Foto: kamdomesta.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM